12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Es lliuren a Palafrugell els premis del 39è Concurs de Pessebres

El concurs consta de tres categories diferents: pessebres populars, monumentals i artístics. En total hi han participat 15 pessebres

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palafrugell va lliurar els premis del 39è Concurs de Pessebres organitzat per l’Ajuntament. L’acte va tenir lloc al Teatre Municipal i en total hi van participar 15 pessebres que optaven a un premi de tres categories diferents: populars, monumentals i artístics.

Però no només els premiats van obtenir un obsequi, sinó que com ja s’ha fet en edicions anteriors, tots els participants van rebre un reconeixement: un diploma de participació i un lot de llibres d’edicions locals. Aquest any, però, hi va haver una novetat, i és que també van ser obsequiats amb dues entrades per assistir a la representació d’Els Pastorets de Palafrugell del dia 13 de gener.

Els pessebres premiats en aquest 39è Concurs de Pessebres són els següents:

Pessebres de caire popular:

  • 1r premi: Jordi Martí Barreras pel seu pessebre popular ple de detalls i per la seva il•luminació.
  • 2n premi: Lluís Brias pel seu pessebre popular ambientat a Ermedàs: amb una rèplica fidel de la capella de Sant Ramon i el mas d’en Fina ,exposat a la Fundació Josep Pla.
  • 3r premi: Gala Osorio Ortega pel seu pessebre on destaca la construcció de les teules de forma artesanal, que segueix la nissaga familiar.

Mencions especials: 

Àngela Bonet i Anna Salvadó pel seu pessebre nevat exposat al Bar Els Pingüins.
Eduard Bofill pel seu pessebre exposat a l’aparador del local de les oficines de la Penya Barcelonista de Palafrugell.

Pessebres monumental i popular:

  • 1r premi: Família Brias-Esteve pel seu pessebre monumental amb una rèplica dels jardins i del castell de Cap Roig a Calella, antiga residència dels Woevodsky i actual seu del Festival Jardins de Cap Roig.
  • 2n premi: Pisos dotacionals Pi Verd 52 pel seu pessebre monumental  exposat al local social i del qual n’és autor Vicens Castells.

Mencions especials:

1r premi: Escola Torres Jonama pel pessebre monumental inspirat en un paisatge islandès, amb els colors de l’aurora boreal, on es reprodueix un poble arran de mar i uns penya-segats.

2n premi: Col•legi Sant Jordi, pel seu pessebre construït pels alumnes amb caixes de fruita a forma de diorama amb la representació de diferents escenes.

Pessebres artístics:

  • 1r premi: Família Zamora Regincós pel seu pessebre de Playmobil ple d’onades i salts d’aigua on els reis arriben d’Orient en el vaixell Open Arms.

Mencions especials: 
Antònia Ferrer, pel seu pessebre instal•lat en una taula nadalenca amb figures originàries de Perú.
Gina i Ivet Garcia Bermudo pel seu pessebre Playmobil amb referències a l’actualitat. Família de la Iglesia-Mulà pel seu pessebre amb figures artesanals pintades a mà.
Jaume Garcés pel seu pessebre fet amb una rajola i el missatge que hi contenia en homenatge a una víctima de violència de gènere.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La fira Indilletres tanca la 6a edició amb bona afluència de públic però menys vendes

L’organització fa una gran valoració dels debats organitzats, que van tenir molt bona rebuda i seguiment.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -