22.1 C
Pals
Diumenge, 24 setembre 2023
- Publicitat -

Es realitzen treballs de prevenció d’incendis forestals a Tamariu

Des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palafrugell s'han fet tasques de prevenció i protecció forestal a la zona d'Aigua Xelida

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En els darrers dies, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha realitzat tasques de prevenció d’incendis forestals a Tamariu, concretament a la zona d’Aigua Xelida.
Una de les tasques habituals de prevenció és netejar les parcel·les municipals. L’objectiu és evitar l’excés de massa arbòria, que podria fer de combustible en cas d’incendi. Així ho ha explicat Rut Palomeque, la cap de Medi Ambient, a Ràdio Palafrugell:

També ha fet incís que malgrat les tasques de prevenció hagin estat realitzades a les parcel·les de titularitat municipal, les parcel·les privades també han de ser netejades per llei, i ha citat el documental L’amenaça incandescent, estrenat el juny de l’any passat a Sense ficció, com a marc de referència per entendre la problemàtica dels incendis forestals i el perquè de les tasques de prevenció i neteja.

Per la seva banda, Marc Heras, regidor de Medi Ambient, ha recordat que les parcel·les municipals en les que s’han fet els treballs de prevenció d’incendis forestals serveixen com a franjes de seguretat. També recorda que actualment hi ha més massa forestal als boscos a causa de la davallada de l’explotació agrícola en aquestes zones, explotacions que també servien, en petita escala, com a tallafocs.

Podeu consultar també aquesta notícia al portal web de Ràdio Palafrugell, o clicant aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -