17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Es reprèn la instal•lació d’una caldera de biomassa a l’escola Barceló i Matas

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de la sobtada aturada, causada per la Covid-19, continuen a molt bon ritme les obres d’instal•lació d’una caldera de biomassa al CEIP Barceló i Matas – Institut Nou Palafrugell. Aquesta actuació consisteix en l’edificació d’una sala tècnica, per acollir la nova caldera modulant de biomassa de 340 kW i elements hidràulics principals, així com una sitja per emmagatzemar l’estella forestal d’origen sostenible.

Les tres calderes de gasoil actuals, amb potència combinada de 490,5 kW nominal i amb 48 anys d’antiguitat la més vella (1972, 1999, 2005), quedaran connectades mitjançant  una canonada ubicada al forjat sanitari del edifici escolar amb tres by-pass automàtics. L’ús d’aquestes calderes, d’acord amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Secció d’obres i Manteniment del Serveis Territorials de Girona,  queda relegat com a sistema alternatiu o de suport, en cas d’averia o demanda extraordinària.

El contracte formalitzat que recull aquesta actuació, té un import d’instal·lació de 208.422,94 €, juntament amb la gestió energètica integral per un període 4 anys, que inclou la prestació de manteniment preventiu i correctiu amb garantia total, i subministrament d’energia a un preu de 0,0076869 €/kWh (impostos inclosos).

L’actualització de la tecnologia emprada a la nova caldera, així com el canvi de combustible convencional fòssil a combustible local sostenible d’origen en biomassa forestal:

– Estalviarà la combustió de 16.213,33 litres de gasoil C.

– Reduirà la massa forestal emmagatzemada en bosc, en una estimació de 35.757,34 Kg d’estella.

– Evitarà el risc d’incendis, afavorint la silvicultura i ells llocs de treball associats.

– Estalviarà l’emissió de 52 Tones de C02.

– Reduirà la despesa energètica de la dependència, en una estimació de 10.387 € anuals en concepte de combustible i de 2.853,65 € en concepte de manteniment.

– S’estima que el període d’amortització de la inversió serà inferior a 10 anys.

El Cofinançament de la instal·lació es divideix en:

-Subvenció a fons perdut de la Diputació de Girona, per import de 72.250 €

-Fons propis del Ajuntament, per import de 136.172,94 €

A la finalització d’aquesta actuació, prevista a finals de juliol, l’Ajuntament de Palafrugell disposarà d’un parc de generadors de biomassa amb un total 1.330 kW nominals, instal·lats a dos centres escolars, i d’una xarxa de calor a la zona esportiva.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -