19.4 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

L’escola Guillem de Montgrí sense activitats de tarda per falta de monitors

La proposta d'educació quan van anunciar el canvi lectiu el primer mes de curs escolar era tenir activitats entre les 15:30 i les 16:30 gratuïtes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els alumnes a l’escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí no tindran activitats lectives a la tarda durant el setembre. El departament d’Educació assegura no haver trobat suficients monitors per poder organitzar el servei d’acollida de tardes, tal com han explicat fonts de l’escola a Ràdio Capital de l’Empordà.

La proposta d’educació quan van anunciar el canvi lectiu el primer mes de curs escolar era tenir activitats entre les 15:30 i les 16:30 gratuïtes. Una decisió que des de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del Guillem de Montgrí consideren que va ser unilateral i “sense l’acord del conjunt de la comunitat educativa”.

A un dia de començar el curs escolar, ja que l’escola va informar de la situació als familiars aquest dijous, les famílies es troben en una situació “bastant lamentable”, declara Jordi Masferrer, president de l’AMPA Guillem de Montgrí a Ràdio Capital.

Des de l’AMPA informen que no és possible oferir el servei d’acollida de tardes perquè a l’escola són necessaris 28 monitors i actualment només hi ha dos contractats.

Una de les solucions que l’escola Guillem de Montgrí va proposar al departament d’Educació va ser poder oferir classes normals tot el setembre, però des de la conselleria de la Generalitat de Catalunya s’hi van negar.

És per això, que des de les empreses encarregades de gestionar el servei d’acollida de tardes, es van canviar els requisits. Ja no és necessari ser monitor de lleure per poder treballar durant l’hora de les activitats, com afirmen des de l’AMPA, sinó que sent major de 18 anys ja es podia.

Tot i això, les condicions no són ideals detallen des de l’associació i per això no han aconseguit trobar a ningú per cobrir les vacants.

Ara les famílies, a un dia abans de començar el curs escolar el 5 de setembre, es troben en una situació complicada. Asseguren estar “bastant molestos” perquè era una situació previsible i ara denuncien que seran les famílies qui a les tardes s’hauran d’espavilar, sobretot si els progenitors treballen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -