Espanya vol solucions

Amb una alta participació, l’Estat Espanyol s’ha pronunciat sobre el full de ruta per als propers anys. Hi ha moltes lectures possibles, però per a mi, una de clara és que la gent vol diàleg, solucions i que es resolguin els problemes de la ciutadania i que són ben lluny de la unitat territorial.

De fet ho avançava el CIS, però els resultats electorals, que han enfonsat el PP i han deixat VOX força lluny del que els seus dirigents pregonaven, han estat contundents. Guanya el PSOE, puja Ciutadans, però puja ERC (que guanya a Catalunya i arrasa al Baix Empordà i a la demarcació de Girona) i, en definitiva, aquells partits que proposen fórmules noves i l’entesa com a punt de partida.

És clar que caldrà veure què pensa fer el PSOE per aconseguir la majoria que li permeti a Pedro Sánchez governar, però si són fidels a les preferències de pacte amb Podemos que han manifestat i si ens creiem a Ciutadans, quan afirma que no pactarà amb el PSOE, podria albirar-se un pacte que inclogui partits amb la sensibilitat necessària per poder posar fil a l’agulla a la resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya.

Així doncs, veurem què passa, però permeteu-me si després de setmanes sentint a parlar de 155 permanent, de suspensió de l’autonomia i no sé quantes plagues més, deixeu-me ser una mica optimista amb el que pot venir properament.