13.3 C
Pals
Dimarts, 24 maig 2022
- Publicitat -

Esther Pujol: “Recordo la sensació d’estar davant d’un monstre”

L'abús sexual va ócorrer quan la víctima tenia 10 anys en un campament d'estiu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Esther Pujol, una noia de Bellcaire d’Empordà, va ser agredida sexualment per un religiós quan només tenia 10 anys en un campament d’estiu. El religiós va aprofitar que estava malalta per atacar-la, mentre els altres nens eren d’excursió. Ara, amb 42 anys, pot explicar el seu testimoni. I ho ha fet a El Intermedio de la Sexta, en una entrevista amb Andrea Ropero.

L’Esther va denunciar al capellà del poble de Bellcaire d’Empordà el maig del 2016, després de 27 anys dels fets. El campament d’estiu a Puigpardines, a la Garrotxa, va ser el lloc on es van produir els abusos. L’Esther, gairebé tres dècades després va anar a buscar el capellà i va enregistrar la conversa que van mantenir. Al principi, el capellà deia que “no se’n recordava”, però que en cap moment va negar els fets.

L’entrevista a Esther Pujol

En l’entrevista a El Intermedio amb Andrea Ropero, a la Sexta, exposa aquest cas d’abús per part d’un membre de l’Església. “Recuerdo la sensación de estar delante de un monstruo”, explica l’Esther. A més, mentre el religiós abusaba d’ella, l’Esther recorda la sensació que va tenir: “es un medio totalmente paralizador”.

Anys després, d’un dia per l’altre, tornaria a recordar-ho tot. El 2016 va adonar-se de tots els abusos que va patir, va ser en aquell moment que va iniciar el procés de recuperació i de denúncia pública del seu cas. Però no va ser fins a l’any passat, en què va recuperar l’episodi més dur, que va recuperar el record d’una violació.

“Él me amenazó de muerte si lo contaba”, afirma Esther Pujol. El campament va acabar i l’Esther no era la mateixa. Al cap de 15 dies de la tornada del campament els va confessar als seus pares el què li havia passat. Els seus pares van decidir no denunciar-ho, ho van explicar a l’escola i van rebre un gran suport. Van escriure a l’Bisbat exposant els fets, però ells neguen haver rebut el comunicat. Tot i això, van traslladar el religiós que va abusar de l’Esther a Agullana (Alt Empordà).

Els abusos de l’Església

A Espanya els abusos per part de l’Església estan a l’ordre del dia. El PSOE ha avalat avui la tramitació perquè s’aprovi una comissió d’investigació perquè es voti al ple. Un pas cap endavant per jutjar als religiosos que han abusat de menors. L’Església xifra en 220 religiosos que han abusat de menors a Espanya.

Tornant a l’entrevista, l’Esther insta a l’Església a escoltar de debò a les víctimes. A més, reclama que aquests delictes no prescriguin. Segons el Congrés, la prescripció dels delictes d’abús a menors comença a comptar quan la víctima té 35 anys. Tot i això, hi ha persones, com l’Esther, que triguen gairebé tres dècades a denunciar els abusos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mantinc el català (tant com puc)

Últimament s'ha posat de moda aquella frase de "Mantinc el català", per posar èmfasi en què cal reforçar l'ús...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -