7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

Estudiants de l’Institut de Palamós exerceixen de tutors en el projecte d’ajuda als escolars del municipi amb risc educatiu

Aquesta activitat pionera a les comarques gironines iniciada l’any 2014, ha permès donar suport escolar a un total de 470 infants i joves del municipi, mitjançant la tasca solidària realitzada pels voluntaris educatius

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós va iniciar, el passat mes de novembre, la nova edició del projecte de Voluntariat Educatiu, després que els dos darrers anys no s’hagi pogut realitzar a causa de les mesures aplicades per a la prevenció de la pandèmia.

Amb aquest programa de voluntariat es dona suport als alumnes de les escoles de Palamós, en situació de risc educatiu. Amb aquest objectiu tots els dimarts i dijous i en horari extraescolar, els voluntaris/es assessoren i acompanyen els alumnes en la realització dels deures, creant hàbits i pautes d’estudis, fomentant valors de solidaritat i cooperació, amb l’objectiu d’ajudar-los a superar la seva escolarització amb èxit.

Rècord de voluntaris/es

Enguany un total de 29 persones, d’entre 17 i 68 anys, s’han sumat a la iniciativa, la xifra més alta de voluntaris/es aconseguida en aquest projecte des de la seva posada en marxa l’any 2014.

D’aquest gruix de persones, 13 són joves alumnes del Cicle formatiu d’atenció a les persones en situació de dependència, que s’imparteix a l’Institut de Palamós.La participació que tenen aquests estudiants en el projecte els permet tenir una experiència directa amb els alumnes, com a tutors, i al mateix temps els aporta crèdits per als estudis que cursen.

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamóstambé organitza tallers formatius per als voluntaris, mitjançant els quals es permet formar a aquests mentors, en el foment de la motivació dels estudiants i la gestió de conflictes.

Voluntariat Educatiu

El programa de Voluntariat Educatiu, aprovat pel Consell Escolar Municipal, es va posar en funcionament a Palamós l’any 2014, sota l’organització de l’Àrea municipal d’Ensenyament.

Aquest projecte compta amb la col·laboració directa de les Associacions de Famílies d’Alumnes de totes les escoles del municipi: La Vila, La Salle, Vedruna,l’Institut-escola Vila-romà, i l’Institut de Palamós, així com dels claustres dels mateixos centres educatius.El Voluntariat Educatiu s’inclou en el marc del Projecte Palamós Ciutat Educadora i la participació de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadana.

L’èxit d’un projecte pioner

El total d’alumnes participants en el global de les edicions realitzades fins ara del Voluntariat Educatiu a Palamós, és de 470, els quals han estat mentorats per voluntaris/es, que de manera generosa, solidària i desinteressada han participat en aquest projecte.

Els agents implicats en el Voluntariat Educatiu han confirmat a cada edició el bon rendiment obtingut, en una proposta educativa que en el cas de Palamós va esdevenir pionera a les comarques gironines en el seu concepte transversal i de municipi, amb excel·lents resultats tant en l’àmbit acadèmic com en l’emocional dels alumnes.

Els tutors que han donat suport a aquests infants i joves, destaquen que en la majoria dels casos s’aconsegueix la millora en el rendiment acadèmic dels alumnes participants, amb un increment en la preparació dels exàmens per part d’aquests joves, i també en la regularitat de la realització dels deures així com una millora en la seva presentació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Club Hoquei Palafrugell viatja fins a Igualada

Amb la seva flamant segona plaça a l'OK Lliga Plata, després de la darrera jornada, els palafrugellencs visitaran la pista del Simar Igualada
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -