17 C
Pals
Dissabte, 1 octubre 2022
- Publicitat -

Et recordem, Muriel!

La Muriel tenia un fort vincle amb La Bisbal d’ençà els anys 80 que va començar a passar-hi les vacances. Ara l’ajuntament li dedica un passeig. L’antic carrer Agustí Font, passarà a dir-se passeig Muriel Casals.
La polifacètica Muriel Casals -acadèmica, investigadora, activista i dirigent política- va ser escollia la vuitena presidenta d’Òmnium Cultural l’any 2010, convertint-se en la primera dona que va dirigir l’entitat. A partir d’aquella data es va convertir en una de les principals cares visibles del moviment polític, social i cultural de l’independentisme català.
Era una persona suau en les formes però molt contundent en el fons. Va guanyar un escó en el primer Parlament de majoria independentista de la història de Catalunya , l’any 2015 i va ser nomenada presidenta de la comissió parlamentària encarregada de l’estudi i la redacció d’un full de ruta perquè el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur polític. L’estat espanyol va intentar, repetidament, desfer aquella comissió, però la resposta de Muriel Casals sempre va ser la mateixa: “Continuarem treballant, és clar que sí!”.
Us vull convidar a participar a l’acte d’homenatge a Muriel Casals d’aquest dissabte, 2 d’octubre, a les 11h, a la Bibioteca de La Bisbal. I sobretot a continuar treballant pel nostre país, perquè el millor homenatge que li podem fer és seguir el camí que un dia ella va encapçalar.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios