10.7 C
Pals
Diumenge, 26 Gener 2020

FeM Girona tanca, Girona hi perd

El més llegit

Reobert el pont del Ter de Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés a Torroella pel pont del Ter com a conseqüència de la pujada del Ter

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

El creixement del Daró deixa inundacions al Baix Empordà

El Baix Empordà es desperta conscient que caldrà que passin dies perquè es resolgui l'episodi més inesperat del temporal Glòria

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.

FeM Girona, l’Emissora municipal de la ciutat, ha tancat les seves portes. Per ajustar-nos a la realitat, hem d’explicar que l’Ajuntament de Girona ha tret a concurs la gestió de la seva emissora municipal, assignant-li una partida de 30.000€ per a l’empresa que se n’ocupi.

La gent que se n’havia ocupat fins ara i des del 2012 per encàrec de l’alsehores alcalde, Carles Puigdemont no pot cobrir les necessitats pròpies d’un mitjà públic, per una assignació pressupostària que frega gairebé el ridícul.

Qui hi guanya, amb això? Doncs a prioiri la resta de mitjans competidors siguin ràdio o no, amb seu a Girona i que es disputen l’audiència i el pastís publicitari per petit que sigui. Però  en el fons, jo sóc dels que creu que no hi guanya ningú i tothom hi perd una mica.

Bàsicament perquè al final la sensació que queda és la falta de convenciment d’un Ajuntament en un mitjà públic. La base sobre la que faig aquesta afirmació són els 30.000€  previstos que són inversament proporcional a la qualitat del servei que es pot prestar en una ciutat gran com Girona.

La pena és que aquest cas no és l’únic. A Catalunya hi ha molts Ajuntaments que fa un temps es van dotar d’emissores municipals a les que han anat desproveïnt de recursos fins a tenir-les en condicions precàries i a les que se’ls hi exigeix un servei que no es cobreix i que genera cansament entre els seu personal i entre la mateixa administració que, oh sorpresa, no s’esperava que sense recursos i amb col·laboradors no remunerats o amateurs es pugui fer informació de qualitat.

I així es va empobrint el teixit de mitjans de comunicació i així és com la informació més pròxima va quedant orfe de veus diverses, crítiques i plurals que expliquen amb el filtre del periodisme, allò que passa a casa nostre.

És veritat que tots els Ajuntaments tenen webs, canals d’informació a les xarxes i moltes maneres d’arribar a la gent, però allò que expliquen només és la versió legítima però interessada del que fa un ajuntament o el seu responsable de comunicació.

Així doncs, amb el tancament de FeM Girona (i a l’espera de veure qui entomarà la gestió de l’emissora pública) de moment hi perdem tots i els primers, els professionals que fins ara l’han fet possible. A tots ells, la nostra solidaritat.

Article anteriorFins dijous bon temps
Article següentUn món masclista

Últimes notícies

El baix-empordanès Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació

L'actor de Verges Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació i el dedica a totes les antifeixistes del món.

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Més notícies