0.6 C
Pals
Dilluns, 29 novembre 2021
- Publicitat -

FeM Girona tanca, Girona hi perd

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

FeM Girona, l’Emissora municipal de la ciutat, ha tancat les seves portes. Per ajustar-nos a la realitat, hem d’explicar que l’Ajuntament de Girona ha tret a concurs la gestió de la seva emissora municipal, assignant-li una partida de 30.000€ per a l’empresa que se n’ocupi.

La gent que se n’havia ocupat fins ara i des del 2012 per encàrec de l’alsehores alcalde, Carles Puigdemont no pot cobrir les necessitats pròpies d’un mitjà públic, per una assignació pressupostària que frega gairebé el ridícul.

Qui hi guanya, amb això? Doncs a prioiri la resta de mitjans competidors siguin ràdio o no, amb seu a Girona i que es disputen l’audiència i el pastís publicitari per petit que sigui. Però  en el fons, jo sóc dels que creu que no hi guanya ningú i tothom hi perd una mica.

Bàsicament perquè al final la sensació que queda és la falta de convenciment d’un Ajuntament en un mitjà públic. La base sobre la que faig aquesta afirmació són els 30.000€  previstos que són inversament proporcional a la qualitat del servei que es pot prestar en una ciutat gran com Girona.

La pena és que aquest cas no és l’únic. A Catalunya hi ha molts Ajuntaments que fa un temps es van dotar d’emissores municipals a les que han anat desproveïnt de recursos fins a tenir-les en condicions precàries i a les que se’ls hi exigeix un servei que no es cobreix i que genera cansament entre els seu personal i entre la mateixa administració que, oh sorpresa, no s’esperava que sense recursos i amb col·laboradors no remunerats o amateurs es pugui fer informació de qualitat.

I així es va empobrint el teixit de mitjans de comunicació i així és com la informació més pròxima va quedant orfe de veus diverses, crítiques i plurals que expliquen amb el filtre del periodisme, allò que passa a casa nostre.

És veritat que tots els Ajuntaments tenen webs, canals d’informació a les xarxes i moltes maneres d’arribar a la gent, però allò que expliquen només és la versió legítima però interessada del que fa un ajuntament o el seu responsable de comunicació.

Així doncs, amb el tancament de FeM Girona (i a l’espera de veure qui entomarà la gestió de l’emissora pública) de moment hi perdem tots i els primers, els professionals que fins ara l’han fet possible. A tots ells, la nostra solidaritat.

- Publicitat -
Article anteriorFins dijous bon temps
Article següentUn món masclista
- Publicitat -
- Publicitat -

La Fúmiga i Suu estrenen el videoclip de ‘Segona conjugació’

La Fúmiga i Suu acaben de presentar el videoclip de ‘Segona conjugació, una de les interessants propostes de “Fotosíntesi” el treball dels valencians. La banda té la intenció de fer un videoclip per cadascuna de les cançons del disc. El clip és obra de Iconic. La presentació del disc a Catalunya serà el 2 d’abril…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -