13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

Festivals

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Festivals
/

La proliferació de festivals, concerts i espectacles varis a l’estiu és una bogeria. Els hiverns es fan llargs i a voltes accedir a un entreteniment digne a casa nostra es fa feixuc. Però a l’estiu es tomba la truita i com que mitja Barcelona es troba entre nosaltres, a més dels turistes forans, l’oferta es multiplica. És lògic que les festes majors s’esdevinguin la gran majoria amb el bon temps, però també resulta que pobles i llogarets, per petits que siguin, han de tenir el seu propi festival. Temps enrere les referències eren el de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el de música clàssica a Torroella i el del Castell de Perelada, a banda de les propostes de les diferents subseus de Joventuts Musicals. Fa uns anys s’hi va incorporar el de Cap Roig, a Calella, derivat de l’inicial Festival de Jazz, i els certàmens anaren sorgint com bolets. I no només musicals, hi ha nits de màgia, de poesia, de circ o de dansa. Ara el reguitzell d’ofertes és inacabable.

Diuen que la Cantada d’Havaneres de Calella del primer dissabte de juliol dóna el tret de sortida a la temporada estiuenca, ara amb dos concerts complementaris el dia abans i el de després. Però el cap de setmana de Sant Joan hi ha tres dies de música a l’Estartit i, posem per cas, el tradicional concert del grup Port-bo al port de Palamós. I així podem anar seguint sense parar les setmanes prèvies i durant tot l’estiu i fins l’octubre.

Com que hi ha gent a pertot i per a tot, ens trobem que a Tossa de Mar hi ha el Festival de Rumba i Música Catalana, però també els Concerts a la llum del Far, tot passant pel Barretina Festival de Música de Rupià, el Càntut de Cassà, l’Era Electrònica de Llagostera, el Gat Bornaix de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, el Rural Reggae Festival de Jafre, o bé els creats recentment Interludi de Calonge i White Summer de Pals. N’hi ha de més clàssics com el de Begur o el Portalblau de l’Escala, lloc on a més s’hi celebren els Concerts al Fòrum Romà d’Empúries, el GatroMusical o el Jazz al Port, o bé també el Festival Internacional Fòrum de Santa Cristina o el de s’Agaró. A Platja d’Aro, capdavanters en iniciatives turístiques, no es queden curts, i hi ha trobades d’havaneres, gospel, festival de jazz, el Desemboca o el Festisurf. No ens podem pas queixar que ens avorrirem, ni tampoc que no hi ha alternativa al sol i platja.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios