14.7 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Finalitza el projecte de contractació de joves titulats en pràctiques de Garantia Juvenil i gestionat per l’IPEP

Cada persona jove contractada ha comptat amb la supervisió d’una persona tutora per la transmissió de coneixements, la promoció de l’autonomia en el lloc de treball i també per avaluar la tasca desenvolupada.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell, a través del Servei d’Ocupació Municipal de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) va contractar en pràctiques 5 joves titulats amb una durada de 6 mesos, essent aquesta la sisena edició del programa de Garantia Juvenil. Aquestes contractacions han format part del projecte impulsat per la Unió Europea i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), per tal de facilitar l’accés dels joves menors de 30 anys al mercat de treball i treballar en la reducció de l’atur juvenil.

L’inici de les contractacions es va realitzar en dos períodes; el primer, des del 5 d’agost de 2021 fins el 4 de febrer de 2022, amb la contractació d’un tècnic ambiental amb tasques vinculades a adoptar les mesures d’adaptació enfront els canvis ambientals en matèria local, i un tècnic de comunicació audiovisual, el qual va desenvolupar continguts audiovisuals referents a les diferents àrees de l’Ajuntament. Les àrees on estaven ubicats eren les de Medi Ambient i Alcaldia.

El segon període, comprès des del 28 de setembre de 2021 fins el 27 de març de 2022, es va fer efectiva la contractació de 3 perfils més; un tècnic d’intervenció social que ha treballat amb infants, joves i famílies a l’àrea de Benestar Social i Ciutadania per tal de reduir la bretxa digital; un tècnic de gestió de residus a l’àrea de Qualitat Urbana realitzant estudis teòrics i pràctics per conèixer amb més profunditat les diferents realitats de la generació de residus en les comunitats de veïns i comerços; i una Agent Digital, ubicada a L’IPEP i l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) que va oferir assessorament gratuït a totes aquelles persones amb mancances digitals i dificultats per realitzar tràmits electrònics amb l’Administració en general i també per la cerca de treball, amb l’objectiu de reduir la bretxa digital i facilitar els tràmits online.

Cada persona jove contractada ha comptat amb la supervisió d’una persona tutora per la transmissió de coneixements, la promoció de l’autonomia en el lloc de treball i també per avaluar la tasca desenvolupada.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Palafrugell, a través del seu organisme autònom en Promoció Econòmica i Desenvolupament local i el seu Servei Especialitzat (SOMI), s’ha sumat a la prioritat i estratègia de la Generalitat de Catalunya de promoure la contractació de persones joves en allò que s’han format i facilitar així la seva inclusió i permanència en el mercat laboral. Ha permès donar oportunitats de primeres experiències laborals i recuperar la figura de l’aprenent com a inversió de futur per a la retenció de talent i garantir el relleu generacional a llarg termini. Alhora, l’entitat s’ha beneficiat del treball d’aquestes persones joves en l’execució de projectes d’interès social necessaris dintre del context actual amb l’objectiu de seguir avançant com a organització i com a municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -