24.4 C
Pals
Dilluns, 2 agost 2021
- Publicitat -

Finalitzen les obres de restauració de la torre de les Hores del conjunt medieval de Peratallada

Les actuacions, que van començar el 2017, permetran fer visitable aquesta edificació, una de les més emblemàtiques del conjunt medieval de Peratallada, que es trobava força malmesa.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Els treballs de restauració de la Torre de les Hores ja estan enllestits. Les actuacions, que van començar el 2017, permetran fer visitable aquesta edificació, una de les més emblemàtiques del conjunt medieval de Peratallada, que es trobava força malmesa.

El projecte de reforma l’ha elaborat el Servei de Monuments de la Diputació de Girona i s’ha desenvolupat en tres fases. L’import total ha estat de 128.088 euros, la majoria dels quals ha aportat la Diputació de Girona (83.990 euros). La resta han anat a càrrec de l’Ajuntament de Forallac (22.363) i la Generalitat de Catalunya (21.735).

La intervenció ha dotat la torre d’una nova escala metàl·lica interior que permet observar la imponent estructura constructiva i pujar fins al campanar. També s’ha reproduït el terra del pis central, que havia desaparegut, aprofitant els forats existents a les parets originals, on s’han encabit un altre cop bigues de fusta. Això possibilitarà gaudir ara de la visió de les espitlleres en disposició radial, que fins ara estaven tapades.

A la part superior, s’ha retirat la coberta de l’edifici i se n’ha col·locat una de plana per poder-hi habilitar un mirador al conjunt del nucli antic. Finalment, l’ull de l’escala s’ha protegit i s’han reparat les peces que fan funcionar la maquinària del rellotge, una peça mecànica del segle XIX que ha quedat visible a la planta superior.

Totes aquestes actuacions permetran donar a conèixer als veïns del municipi i als visitants com funcionava una torre de defensa medieval. A més, des de dalt, es pot gaudir d’una vista immillorable del poble, fet que convertirà la Torre de les Hores en un important atractiu turístic.

Aquest matí, l’alcalde, Josep Sala; el regidor de Patrimoni, Carles Frigola i l’arquitecte de la Diputació de Girona, Lluís Bayona, han fet una visita a aquest emblemàtic edifici històric, per visualitzar formalment la finalització de les obres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Suspenen un concert de Sergio Dalma per incitar el públic a saltar-se les normes Covid

Sergio Dalma és tendència les últimes hores per la polèmica sorgida durant el concert que el músic va fer a Las Noches del Malecón de Múrcia. El concert es va suspendre, ja que el cantant incitava el públic a saltar-se les normes anti-covid durant l’actuació. En un vídeo penjat per un assistent al concert es…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -