15 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Fran Arnau: “També volem donar veu a les artistes femenines i als grups emergents”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Fran Arnau: "També volem donar veu a les artistes femenines i als grups emergents"
Loading
/

Amb el bon temps tornen els concerts i els festivals a l’aire lliure sense restriccions arreu de Catalunya, però sobretot al Baix Empordà. Un d’aquests festivals, que celebra la seva desena edició, és el Festival Ítaca. Per valorar la seva consolidada trajectòria i saber una mica més sobre l’edició d’enguany ens visita al Supermatí el director del Festival Ítaca, Fran Arnau.

En aquest festival, tal com explica el seu director hi ha artistes amb una llarga trajectòria i d’altres que han saltat a la fama inesperadament. Alguns dels noms més destacats son Zoo, Rigoberta Bandini, Suu o Oques Grasses. Un dels artistes que aspirava a portar Arnau ha estat Goran Bregovic, que va presentar el seu disc la setmana passada a Girona. Un dels altres actes destacat de l’Ítaca és l’espectacle de drons.

En Fran explica que estan molt contents d’haver resistit aquests dos anys de pandèmia. Ha estat dur perquè han estat dos anys sense activitat. Tot i això, explica que són un festival consolidat i que tenen moltes ganes que arribi l’estiu per veure què els espera amb aquesta retornada als concerts. A més, explica que un tret diferencial d’aquest festival és la celebració dels concerts en diferents poblacions.

Un dels concerts destacats d’aquesta edició és el que se celebra durant el cap de setmana de Sant Joan, el 23, 24 i 25 de juny. El president del festival explica que qui no tingui les entrades comprades que ja hauria de començar a córrer per poder veure artistes com Zoo, Oques Grasses, Zahara o Rigoberta Bandini.

El que destaca també d’aquest festival són les propostes femenines. Fran Arnau explica que intenten apostar per les artistes femenines i treballar el cartell per aconseguir una mica de paritat, tot i que de vegades això no és possible. També han apostat pels artistes de Km0, és a dir, artistes del Baix Empordà o de les comarques gironines. La intenció és apostar i donar veu a aquests grups que estan començant a créixer.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios