13 C
Pals
Diumenge, 4 desembre 2022
- Publicitat -

La Fundació Institut Català del Suro renova el segell del Programa Acords Voluntaris

La intenció es reduir les emissions de Gasos amb Efecte Hivernacle (GEH)

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Fundació Institut Català del Suro ha renovat el seu segell del Programa d’Acords Voluntaris per la reducció de les emissions de Gasos amb Efecte Hivernacle (GEH) d’acord amb el compromís que va iniciar l’any 2015. En aquest programa s’intenta reduir la petjada de carboni de l’entitat d’acord amb les directrius europees que estableixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Programa d’Acords Voluntaris està impulsat per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) i té la finalitat de reconèixer les organitzacions que de manera voluntària volen establir un compromís per reducir les seves emissions. El segell es revisa anualment i a cada camapnya es proposen mesures per millorar.

Les dades del 2021

L’inventari de la fundació ha augmentat les emisions respecte a l’any passat. Des de l’entitat afirmen que aquesta pujada es deu a la tornada a la normalitat després de la pandèmia: La tornada al treball presencial, els viatges per negocis o la participació en el projecte Erasmus, entre d’altres.

A més, aquest any s’han incorporat més categories d’emissions indirectes i fruit d’aquest esforça d’adapar el càlcul d’emissions a la ISO 14064 s’han incrementat les emissions indirectes respecte l’any passat.

Les millores implementades

Cada any la fundació ICSuro adopta diverses mesures per reduir les emissions. Per això, durant el 2021 es va reduir la generació de residus plàstics provinents de l’aigua potable embotellada. Així, es van canviar les ampolles del personal per cantimplores i ampolles de 6 o 8 litres. També es va voler implementar un dia de teletreball setmanal per reduir les emissions indirectes generades pel transport a la feina. Aquestes emissions soposen, actualment, gairebé la meitat de les emissions generades per l’entitat.

Per això, de cara al 2022 s’han proposat millorar l’obtenció d’energia a través de la instal·lació d’un sistema fotovoltaic format per 77 panells i la implementació d’un dia a la setmana de teletreball, entre d’altres iniciatives.

La participació en el Programa d’Acords Voluntaris és una mostra de la preocupació de la Fundació Institut Català del Suro pel seu impacte ambiental però també econòmic o social. En aquest sentit, l’ICSuro ha integrat la seva gestió al model internacional de l’Economia del Bé Comú i està a punt de publicar la seva Memòria ESG segons aquest model internacional.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Policarp: “Busco sortir de la zona de confort i plantejar-me nous reptes”

Jordi Policarp va presentar per últim cop el seu llibre "Santa innocència"
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -