21 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

El GALP de la Costa Brava rebrà uns 2,9 MEUR per promoure l’economia blava sostenible

En total, el Govern repartirà 12,5 MEUR arreu del litoral català per promoure l'economia blava sostenible mitjançant projectes de cooperació local durant els pròxims 5 anys

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern ha aprovat concedir aquest dimarts 12,5 MEUR en ajuts als municipis pesquers catalans per promoure l’economia blava sostenible a través de projectes de cooperació local durant els pròxims 5 anys, dels quals 2,9 MEUR estan destinats al GALP de la Costa Brava. Aquest import, cofinançat amb el Fons Europeu Marítim de Pesca i d’Aqüicultura, és el doble del pressupost del període anterior. L’objectiu d’aquest increment és poder implementar els projectes proposats pel territori a la totalitat del litoral pesquer català.

Per poder accedir a aquests ajuts, els municipis pesquers s’han d’organitzar en Grups d’Acció Local Pesquer (GALP), entitats sorgides per dissenyar i desenvolupar en el territori, de baix a dalt, estratègies per a la gestió dels ajuts europeus, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

Enguany, a Catalunya han estat escollides cinc candidatures de Grups d’Acció Local Pesquer: la de la Costa Brava i la de Mar de l’Ebre, que ja existien en el període anterior, i tres de noves: la de Costa Brava Sud i Maresme, Costa central i Costa Daurada, que s’han organitzat per primera vegada, amb la qual cosa s’ha fet possible que aquests ajuts arribin als municipis pesquers de tot el litoral català. Concretament, el GALP de la Costa Brava – que compta amb els municipis pesquers de Cadaqués, l’Escala, Llançà, el Port de la Selva, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i l’Estartit – rebran 2.897.403,27 €.

Els projectes que es podran finançar mitjançant la convocatòria estaran adreçats a incrementar el valor afegit dels productes pesquers amb noves inversions en transformació, comerç minorista i restauració, a fomentar la divulgació i promoció de l’activitat pesquera a les Confraries de Pescadors, a la creació d’ocupació en altres sectors de l’economia blava, a la conservació i creació de patrimoni cultural a les viles marineres i el patrimoni mediambiental dels municipis pesquers i a reforçar el paper de les comunitats pesqueres en el turisme local i la governança dels recursos pesquers i activitats marítimes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Comencen les obres del nou centre de dia i hospital de dia de Palamós Gent Gran

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà han celebrat l'acte de col·locació de la primera pedra del centre per agrair a les empreses, associacions, particulars i voluntaris l'ajuda rebuda per la Campanya de Mecenatge Gent Molt Gran.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -