19.6 C
Pals
Diumenge, 13 juny 2021
- Publicitat -

Gemma Geis (JxCat): “És compatible mantenir el turisme i potenciar altres sectors”

L’última candidata a les eleccions del 14-F per Girona en passar pel Supermatí de Ràdio Capital va ser Gemma Geis, de Junts per Catalunya. Fem un repàs del que ens va explicar la candidata sobre els tres grans blocs d’economia, urbanisme i transport.

Pel que fa a l’economia, Gemma Geis va explicar que Junts per Catalunya aposta per mantenir el turisme però potenciant també la indústria i la recerca. Va assegurar que el turisme és un potencial important del país. Per això, va assenyalar que el repte actual és ajudar al sector turístic a reactivar-sePer una altra banda, però, Geis també va assegurar que cal estudiar la manera d’aconseguir que sigui més sostenible. 

Tot i això, la candidata també va dir que, paral·lelament, es poden potenciar altres sectors com la indústria. 

“és compatible tenir més teixits industrials i recerca i mantenir el turisme com a part important de l’economia catalana”

Pel que fa al bloc de l’urbanisme i ecologisme, Gemma Geis va defensar que Junts per Catalunya és el partit que va impulsar diferents lleis de protecció de la costa, com la d’Ordenació del Litoral. Va afirmar, també, que el litoral català té un gran valor paisatgístic i que tothom sap que hi ha hagut “excessos”. Per això va destacar la importància d’aquesta Llei del Litoral. 

Geis també va destacar la creació de l’Observatori del Litoral, inclòs a la Llei d’Ordenació del Litoral. És una figura que té com a objectiu fer polítiques de recuperació de sòls i que està lligat als Pressupostos de la Generalitat. 

Finalment, sobre el transport al Baix Empordà i comarques gironines, Gemma Geis va explicar que des de Junts per Catalunya demanen el traspàs de Rodalies a la Generalitat. Va dir que aquest traspàs milloraria molt la gestió dels trens, cosa que suposaria un avenç per la mobilitat a Catalunya.

Pel que fa al projecte del Tren de la Costa Brava, Gemma Geis va assegurar que és un bon projecte perquè està justificat i podria ajudar a molta gent. Tot i això, també va assenyalar que moltes vegades el problema és la falta de recursos, que obliga a prioritzar i a deixar de banda projectes. 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios