22.1 C
Pals
Diumenge, 24 setembre 2023
- Publicitat -

Gener costa

El mercat lliure està fent apujar els preus dels lloguers a Barna de forma desorbitada. Però la normativa urbanística no permet edificar més i per tant el govern de d’Ada Colau busca fórmules per compensar aquesta pressió del mercat i evitar que la gent marxi del centre de Barcelona.

El mercat lliure ha fet marxar les empreses productores a les zones més pobres del planeta. Donald Trump, president del país més pro-mercat lliure del planeta, ha amenaçat amb aranzels les empreses deslocalitzades i moltes d’aquestes s’han afanyat a anunciar el retorn al seu país.

En nom del mercat lliure s’han privatitzat serveis bàsics sense competència possible i ara, fins i tot a TV3 es fan reportatges sobre els mals de la mala privatització d’aquests serveis bàsics.

El mercat lliure ha fet que els preus dels habitatges a la costa brava siguin més cars que a l’interior, i en aquest cas no hi busquem solucions perquè més o menys a tothom sembla que ja li va bé.

I no vull parlar dels lloguers dels locals comercials perquè se m’acaba el temps.

Però, en resum, i perquè se m’entengui. Aquí no hi ha mercat lliure que valgui si això provoca malestar a la gent. Aquí no hi ha Governs que valguin si no milloren la vida de la majoria.

Els que han defensat el mercat lliure quan els convé defensen les lleis més restrictives. No cal estar ni a favor ni en contra del mercat lliure, cal estar a favor del benestar de la majoria de la gent i trobar les fórmules que ens vagin millor a tots, res més.

Mentre tertulians comunistes i tertulians capitalistes van discutint sobre un debat més propi del segle XX. Espero que algú estigui buscant fórmules que simplement funcionin, perquè encara que els diaris diguin que la cosa millora, a la majoria dels empordanesos em sembla que aquest gener se’ns està fent costa amunt, amunt, amunt!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios