23.5 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

George Freginald: “Jo crec que el públic surt content després d’haver vist el talent fet música a dalt d’un escenari”

Torroella de Montgrí ha donat el tret de sortida a la seva Festa Major aquesta setmana. Per això, els Grallers del Montgrí han organitzat, com cada any, La Nocturna. L’acte tindrà lloc aquest diumenge a les 22 h i un dels grups que participaran enguany és George Freginald i el Col·lectiu Musicofoll. Per això, els hem convidat a Ràdio Capital. Una entrevista diferent perquè els components del grup no es mostren tal com són, sinó que han vingut a l’estudi a ensenyar el seu relat i interpretar el paper fictici assignat en cada membre del grup.

George Freginald, seguint el seu personatge, inicia l’entrevista assegurant que és “el creador de tota la música des dels anys 60”. Acompanyat dels Taylor Brothers, el personatge de ficció Freginald, el qual va néixer a Minnesota, explica la feina que desenvolupen amb el grup, però sobretot la que realitza ell com a superestrella. Amb el Col·lectiu Musicofoll, fusionen diversos gèneres sempre partint de música popular catalana per transformar-la amb el seu estil eclèctic i alternatiu. Ara bé, tots els temes són “compostos i creats pel propi George Freginald”.

En general, diuen que quan els seus concerts finalitzen el públic triga uns dies a assimilar i entendre el que ha vist. I, és que, el Col·lectiu Musicofoll converteix el seu concert en un espectacle experimental que busca sorprendre els assistents, ja que “mai fa el mateix espectacle dues vegades”. Un xou improvizat, igual que la manera de compondre cançons de Freginald.

De fet, el cantant del grup no sabia ben bé on quedava Torroella de Montgrí de Catalunya amb “l’agenda tan atapeïda que té”, però ja farà un esforç i agafarà el seu helicòpter per arribar a temps aquest compromís local tan rellevant. Ell juntament amb el Col·lectiu, ja tenen preparada la mescla de música per fer ballar el públic de La Nocturna, amb els quinze minuts de concert que disposen. Una parada a la plaça del rei d’aquest recorregut nocturn pel centre de la vila, que esperen que deixi indiferent a la gent i, com anuncia Freginald irònicament, serà “la principal de la nit”.

Un concert amb el qual tancaran la seva gira mundial estival, a l’espera de continuar actuant pròximament a més ciutats catalanes, però sobretot d’arreu del món.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios