10.9 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

“Obrir Girona” organitzarà actes massius com a prova pilot amb passis digitals “covid-free”

Partits de rugbi i de futbol, una fira o un torneig, entre els actes multitudinaris de la prova pilot 'Obrir Girona'. El Girona FC, el Celler de Can Roca i el Temporada alta són algunes de les entitats que s'han adherit a la iniciativa

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Girona posarà en marxa el proper 25 de febrer la prova pilot ‘Obrir Girona’ per retornar la ciutat a l’escenari previ a la pandèmia amb actes multitudinaris mitjançant passis digitals ‘covid-free’. Entre l’agenda d’actes previstos, hi ha un partit de rugbi del GEIG, una fira comercial a la plaça Independència, un esdeveniment de música electrònica a l’Auditori de la Mercè, partits de futbol i bàsquet, un torneig de pàdel o una obra de teatre del Temporada Alta. De moment, s’han adherit a la iniciativa la UdG, l’UNI Girona, el Temporada Alta, el Girona FC, el Celler de Can Roca, la Mercè i l’aeroport de Girona, juntament amb AENA, està estudiant la possibilitat de participar-hi.
El projecte, pioner a l’estat espanyol, està impulsat pel Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), amb la participació de l’Ajuntament, la UdG, les cambres de comerç de Barcelona i Girona i la Cambra de Comerç Internacional. La prova pilot, que es posarà em marxa el 25 de febrer i s’allargarà fins al 26 de març, preveu utilitzar credencials digitals per poder celebrar esdeveniments públics amb aforaments importants, com els que es feien abans de la covid-9. El sistema permetrà que es puguin fer amb la garantia de seguretat que tots els participants estan lliure de coronavirus i que no s’exposaran a riscos d’infecció.

Per tal de poder accedir als esdeveniments, els usuaris hauran de presentar un certificat digital, validat pel Col•legi de Farmacèutics, que acrediti que s’han vacunat en els darrers sis mesos, que s’han fet les proves serològiques entre un i tres mesos enrere, o que s’han fet el test d’antígens en les darreres 48 a 72 hores. La decisió final per establir aquests marcs temporals dependrà de les autoritats sanitàries locals.

La plataforma on s’emmagatzemen aquests certificats digitals és la ICC AOKpass, que ja ha estat testada anteriorment en proves pilot arreu del món, incloent-hi l’aeroport de Fiumicino a Roma, l’aerolínia Etihad Airways i el port de Songkhla a Tailàndia, entre d’altres. AOKpass és, al mateix temps, una plataforma i una aplicació mòbil basada en la tecnologia ‘blockchain’ que permet que les dades de l’usuari es trobin únicament localitzades al seu dispositiu, assegurant així la protecció de les dades de l’usuari, gràcies a la privacitat des del disseny (privacy by design). Mitjançant aquesta aplicació, els usuaris podran acreditar, abans d’accedir als esdeveniments, que no representen un risc de contagi per a altres.

Els organitzadors han avançat l’agenda d’actes previstos, però ja alerten que es podrà alterar en qualsevol moment. El primer serà un partit de rugbi al Club Esportiu GEIEG el 28 de febrer. El 5 de març s’ha previst una fira comercial a la plaça Independència i l’endemà, el 6 de març, un esdeveniment de música electrònica a La Mercè. El 7 de març es podria celebrar un partit de futbol entre el Girona i l’Almeria al Montilivi i el 8 de març un acte institucional del Dia de la Dona a la UdG. També s’ha previst un assaig del cor de la UdG, un partit de bàsquet, una obra de teatre del Temporada alta al Teatre de Girona o un torneig de pàdel.

Exportar-ho a la resta del territori català

Si la prova pilot té resultats positius, la idea és implantar-lo a la resta del territori català. “Si tot va segons el que hem previst, a l’abril-maig podríem estar escalant la prova a tot el territori català, i gaudir així d’un estiu turístic de primer ordre”, assegura el president del Centre Blockchain, Quirze Salomó.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies