10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

La regió policial de Girona ja ha atès 1.635 víctimes per violència masclista en l’àmbit de la parella i familiar

Aquest 25 de novembre se celebra el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de l’aprovació i l’impacte de la polèmica Llei de la Garantia Integral de la Llibertat Sexual, més coneguda com la “llei del sí és sí”, arriba un altre 25 de novembre. Durant aquesta jornada se celebra el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. I tot i que aquesta jornada se celebra des de l’any 1999, la línia de telèfon d’atenció contra la violència masclista no ha deixat de sonar durant aquest 2022.

La violència masclista i les parelles

Segons dades del Departament d’Interior, la regió policial de Girona ha atès 1.332 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella. En el que portem d’any, han estat 160 les persones que han trencat la condemna i 1.178 han estat acusats de fets principals que no suposen el trencament de la condemna. Aquestes dades, a més, mostren que s’han detingut a 514 persones, dues de les quals són menors d’edat. Finalment, el nombre de víctimes ateses ha estat de 1.375.

Aquestes dades segueixen una tendència semblant a la de l’any 2021, i podria superar les dades de l’any passat a la regió policial de Girona: durant aquell any es van atendre 1.556 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella. L’any anterior van ser 209 les persones que van trencar la condemna i 1.362 van ser acusats de fets principals que no suposen el trencament de la condemna. Durant el 2021 es van detenir un total de 588 persones, una de les quals era menor. Així, el nombre de víctimes ateses per violència masclista en l’àmbit de la parella va ser de 1.612 persones.

L’àmbit familiar i la violència masclista

Aquesta violència masclista també es pot donar en l’àmbit familiar: durant aquests primers tres trimestres del 2022 a la Regió Policial de Girona s’han rebut 224 denúncies i s’han detingut 80 persones de l’àmbit familiar de la víctima, sis dels quals són menors. Han estat 19 les persones que han trencat la condemna i 205 han estat acusats d’altres fets no relacionats amb el trencament de la condemna. En aquest cas, si que hi ha hagut una víctima mortal a causa d’aquesta violència masclista en l’àmbit familiar, a part d’atendre 260 víctimes.

Les dades de violència masclista en l’àmbit familiar durant el 2021 a la regió policial de Girona, indiquen que aquest any també hi hauria una tendència a l’alça. Durant aquell any es van atendre 277 denúncies per violència masclista en l’àmbit familiar. L’any anterior van ser 30 les persones que van trencar la condemna i 248 van ser acusats de fets principals que no suposen el trencament de la condemna. A més, durant el 2021 es van detenir un total de 97 persones, sis de les quals eren menors. Així, el nombre de víctimes ateses per violència masclista en l’àmbit familiar van ser de 381 persones, i es va registrar una víctima mortal.

Els matrimonis forçats i la mutilació femenina

Un altre tipus de violència que afecta les dones, tot i que en menor mesura, són els matrimonis forçats. La regió policial de Girona ha atès quatre casos de matrimoni forçat, dues de les quals eren menors d’edat. Aquesta xifra es contraposa de manera alarmant amb la de 2021, en què no hi va haver cap cas de matrimoni forçat a la regió policial de Girona

I tot i que la mutilació genital femenina es relacioni amb la violència masclista en l’àmbit social o comunitari, el nombre de nenes ateses per aquesta pràctica a la regió gironina s’eleva a les sis, la xifra més alta de Catalunya. Aquestes dades també són alarmants respecte a l’any 2021, quan a la regió policial de Girona va atendre només un cas de mutilació genital femenina.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -