14.1 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

La Generalitat estudia el projecte d’un possible tramvia a la Costa Brava

El tramvia uniria les principals poblacions del Baix Empordà, La Selva i el Gironès

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern de la Generalitat de Catalunya està estudiant la viabilitat del projecte d’un Tren-Tramvia a la Costa Brava, segons apunten fonts del Diari ARA.

El passat juny, el Departament de Territori i Sostenibilitat, en aquell moment sota la batuta de Jordi Puigneró, va aprovar un estudi per comprovar la viabilitat d’un futur tramvia que unís les principals poblacions de les comarques gironines i la Costa Brava.

La partida de licitació és d’uns 430.000 €, segons explica el Diari ARA. L’empresa encarregada de fer aquest estudi, ha de redactar les anàlisis d’aquest possible projecte en un termini d’un any, com a màxim.

De moment, però, l’estudi encara no ha començat, a causa de les remodelacions que hi ha hagut en el Govern i que han afectat el departament de Territori que ara dirigeix Juli Fernández.

El projecte del Tren-Tram

L’entitat ciutadana Tren-Tram de la Costa Brava ha presentat una proposta de projecte pel futur tramvia gironí. El traçat seria de 144 km i connectaria les principals poblacions del Baix Empordà, La Selva i el Gironès. 

Hi hauria dues seccions; la primera, d’uns 69 km de nova construcció i que estaria ubicada entre el Baix Empordà i la Selva; i la segona, d’uns 26 km on s’aprofitarien les actuals vies de Rodalies de Catalunya – Renfe amb la intenció d’afegir-hi un nou tercer carril.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós instal·larà un ascensor per unir la plaça del Pedró amb el Port Marina

Les obres per instal·lar l'ascensor començaran la setmana que ve i tindran un cost de 490.000 euros que assumirà de manera íntegra el Port Marina de Palamós.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -