9.2 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

Glòria Polls: “Se’ns ha menystingut des del Departament”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Glòria Polls: "Se'ns ha menystingut des del Departament"
/

La qualitat educativa torna a ser un tema de discussió, després de les diverses reformes i mesures que s’han dut a terme el sector educatiu surt al carrer a reclamar els seus drets. La got que ha fet vessar el got ha estat l’avançament de l’inici del curs vinent. Per això, els sindicats d’educació han convocat una vaga els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març. Glòria Polls, la portaveu de Girona d’USTEC·STEs, ha visitat el Supermatí per posar una mica de llum a la foscor.

La vaga no és convoca solament per l’inici del curs escolar l’any vinent, sino que hi ha molts temes que són sobre la taula. Aquests són assumptes que fa temps que esperen resposta. Glòria Polls explica que s’han convocat aquests dies de vaga per aquesta última decisió i davant la inacció per part del Departament d’Educació.

Des del sindicat demanen uns drets que reclamen des del 2008. Un d’ells és la inversió del 6% del PIB en educació com a mínim, que actualment està en el 3%. També demanen la reducció de les ràtios a les aules, que millora l’atenció individualitzada a l’alumnat. És a dir, s’haurien d’acomplir uns canvis etsructurals.

El dret a vaga

Polls es lamenta que es faci una lectura incorrecta de la seva lluita. És a dir, no demanen uns privilegis, sinó que són uns drets. La falta de consens davant l’avançament del curs és la clau que ha desembocat a aquesta situació. Creu que un canvi d’aquest tipus ha de ser consensuat entre els diversos actors de la comunitat educativa com les famílies, els mestres o els monitors de lleure.

Des del sindicat no estan en desacord en avançar el curs. El problema arriba en la falta de consens i preparació. El que volen és una bona preparació de contractació de docents i que això desemboqui en una millor qualitat educativa i planejar les coses a llarg termini.

L’augment insuficient del pressupost

Consideren que l’augment de pressupost està bé, però no és suficient. Aquest és un pressupost que no arriba ni de bon tros a cobrir totes les necessitats educatives que es plantejen amb la nova reforma. A més, no és suficient per revertir totes les retallades que s’han anat fent durant els últims anys.

L’impacte de la vaga

Glòria Polls explica que la intenció és que el màxim personal docent i educatiu pugui dur a terme la vaga. Per a que això sigui possible, afirma, que les famílies han de tenir consciencia social. Aquestes mobilitzacions han de tenir un impacte qualitatiu en l’educació dels seus fills. Les vagues afecten al dia a dia de la gent, per això, els docents han de fer veure que la mobilitació és necessaria.

Si la vaga no té l’efecte esperat, les mobilitzacions s’intensificaran i, sobretot es demanarà al Departament que es tinguin en compte els diversos col·lectius de l¡àmbit educatiu.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios