El turisme, la Fira d’Indians i la inversió: Govern i Oposició Begur

El cap de l’oposició i l’alcalde del municipi debaten les diferents polítiques municipals

- Publicitat -

Begur és un del municipis del Baix Empordà amb més turisme durant l’epoca estiuenca. Les platges, la fira dels Indians i els racons més verges de la Costa Brava són factors diferenciadors d’aquest municipi. Per parlar sobre aquest turisme i tot el què comporta l’alcaldessa del municipi, Maite Selva, i el cap de l’oposició, Joan Loureiro, protagonitzaran el nou Govern i Oposició a Ràdio Capital.

Els dos polítics s’han vist les cares per tractar temes que afecten al municipi com el model turístic de Begur, les diverses obres iniciades al municipi, la gestió dels pressupostos i les apostes culturals que s’hi realitzen.

El turisme a Begur

El turisme ha estat el tema idoni per encetar la conversa. La visisó que és té des del govern i des de l’oposició és bastant homogènia. Maite Selva explica que es preveu que aquest estiu hi hagi molta gent, després de l’alta ocupació que s’ha viscut durant la setmana santa. Tant l’alcaldessa com el cap de l’oposició expliquen que el coronavirus ha afectat greument a la població. Però Joan Loureiro explica que des del consistori s’ha fet el que s’ha pogut.

Maite Selva també explica que la guingueta de la platja de l’Illa Roja no es tornarà a obrir, pels problemes que ha generat al llarg del temps. Des de l’oposició, afirmen que veuen aquestes accions com una mena de privatitzacions dels espais naturals de Begur. Tot i això, explica que algunes de les actuacions van ser correctes durant la pandèmia. Loureiro afirma que l’acció de tancar la guingueta ha estat, finalment, la correcta. Maite Selva no preveu que hi torni a haver una guingueta en aquesta zona. A més, l’experiència amb els últims propietaris no va ser bona. Loureiro està d’acord amb aquesta visió.

Pel que fa al model turístic, Loureiro afirma que la pandemia ha demostrat que no s’han de tenir “tots els ous en una cistella”. És a dir, l’economia del municipi s’ha de diversificar i apostar per altres sectors com la indústria i altres serveis que no es destinin només al turisme. Maite Selva hi està d’acord, però també explica que s’ha de potenciar el turisme i desestacionalitzar-lo.

La cultura omple els carrers

La cultura també és un dels pilars de Begur. El cap de setmana passat es va celebrar Begur en Flor, que va suposar un èxit per les associacions i entitats del municipi segons Maite Selva. L’alcaldessa destaca que aquest moviment beneficia molt al municipi. A més, Joan Loureiro explica que potenciar les associacions i la dinamització del poble és molt positiu. Però el gran esdeveniment del municipi és la Fira d’Indians. Maite Selva explica que no tornaran a repetir el model de l’any 2019.

Joan Loureiro afirma que aquesta divisió d’espais ja s’havia fet i que està bé que es tornin a recuperar, ja que la Fira d’Indians havia quedat rellegada a la festa. I el cap de l’oposició explica que la Fira d’Indians més que festa és cultura.

L’esforç en urbanisme

Aquest és un tema on el consistori de Begur s’hi ha centrat de manera àmplia. Una de les primeres reformes que es va tractar va ser la del Safareig d’Es Quinze a part de la reforma de la Torre del Mas d’en Pinc. L’alcaldessa vol recuperar aquests espais i fer-los visitables. També s’ha iniciat el projecte de la Font de Baix, unes obres necessàries a Begur.

Begur, a més, és una població amb diversos contencisosos, però encara estan a l’espera de diverses sentències. El consistori creu que guanyarà tots els contenciosos perquè s’ha procedit de manera correcta. Joan Loureiro hi està d’acord.

El camí cap a les eleccions de 2023

Un dels temes que més costa tractar són els pressupostos. Begur té un dels endeutaments més baixos de la demarcació, tal com afirma Loureiro. Per això, no creu gaire viable endeutar-se per dur a terme les obres de la Font de Baix. Però l’alcaldessa explica que aquestes instal·lacions són necessàries. Cal recordar, però, que ambdues formacions polítiques van aprovar els pressupostos el passat mes de desembre.

Joan Loureiro explica que Esclanyà és el poble oblidat i li retreu a Maite Selva que només s’hagi implementat la fibra òptica a la població. Però l’alcaldessa no hi està d’acord.

Queda menys d’un any per les eleccions però ambdós candidats ja saben el que faran. Maite Selva tornarà a presentar-se com a candidata a l’alcaldia del municipi. En canvi, Joan Loureiro encara no ho té clar, ja que ho decidirà l’assamblea del seu partit. Però Loureiro explica que li agradaria que hi hagués un relleu jove.

- Publicitat -