23.9 C
Pals
Dilluns, 3 octubre 2022
- Publicitat -

Gran èxit del projecte “Palafrugell Viu”

La iniciativa ha tingut un gran èxit d’acollida

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest estiu, l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa tot un programa de lleure socioeducatiu, sota el nom “Palafrugell Viu”, dinamitzat per l’equip del servei Espai Jove que gestiona SUARA Cooperativa. La iniciativa ha tingut un gran èxit d’acollida.

D’aquesta manera, l’Espai Jove s’ha traslladat a Els Ametllers durant els mesos de juliol i agost, en horari de dilluns a divendres de 10h a 14h. Dins el programa han predominat les sortides i activitats lúdiques a altres llocs i recursos del territori tres dies a la setmana. En canvi, els dimarts i els dijous s’han realitzat activitats i tallers en Els Ametllers. Les activitats s’han enfocat als interessos dels joves, com: sortides a la platja, a la piscina, caiac, parc d’aventura, karts, pàdel i parc aquàtic, entre d’altres. En moltes de les sortides, els trasllats es fan en transport públic fomentant l’autonomia dels joves per desplaçar-se pel territori.

En el mateix àmbit de l’Espai Jove, els Educadors de Carrer també han adaptat el seu horari d’intervenció així com els itineraris habituals a les característiques d’aquests mesos d’estiu. Els educadors també han tingut presència a les zones de platges, molt freqüentades pels joves tant per motius d’oci com de treball, així com a fires i barraques durant la Festa Major de Palafrugell. S’ha apostat per més activitats de lleure, entre les quals s’ha fet pàdel, activitats de coneixença de l’entorn com caiac a Llafranc o sortides al parc aquàtic, així com la dinamització del parc de la Sauleda amb un cinema a la fresca apte per a tots els públics.

L’Espai Jove i els Educadors de Carrer

L’Espai Jove i els Educadors de Carrer són dos serveis de l’Ajuntament de Palafrugell adreçats a joves, dins les àrees de Joventut i Benestar Social i gestionats ambdós  per SUARA Cooperativa.

El servei d’Espai Jove, ubicat al recinte de Els Ametllers, està destinat als joves del municipi d’entre 12 i 17 anys. El recinte s’obre de dilluns a divendres de 16:30h a 19:30h durant tot el curs escolar. A l’Espai Jove hi treballen 3 persones, membres de l’equip socioeducatiu de l’espai, i encarregats de proporcionar un entorn segur i amable als joves.

Pels joves, l’espai és un punt de trobada i un recurs socioeducatiu on poder realitzar diferents activitats lúdiques i educatives: tallers, espai de deures i reforç escolar, sortides i activitats lúdiques. És també un espai per compartir des d’on s’anima als joves a la participació i implicació comunitària, ja que es destaca la importància de sentir-se plenament membres de la comunitat, on es tenen uns drets i també uns deures pel fet de ser-ho.

Cada mes educadors i joves realitzen una assemblea per tractar diferents temes, d’aquí surt una programació consensuada amb activitats escollides pels joves participants. Al ser ells els protagonistes se’ls interpel·la a ser participatius i proposar allò que els agradaria fer el següent mes. Alhora, en coordinació amb altres serveis i entitats del territori, es programem sortides, tallers i activitats. Alguns exemples són els aplecs amb altres espais joves del Baix Empordà, tallers de cuina amb Càritas a la cuina de Can Genis, o l’activitat de piscina al gimnàs municipal de Palafrugell.

El servei d’Educadors de Carrer està formada per una parella educativa, que són un referent dels joves al carrer. Ells són els encarregats de fer arribar les demandes dels joves a l’administració, així com els recursos i serveis que poden ser d’interès als joves. La seva tasca als carrers consisteix en l’observació de les necessitats i l’acompanyament socioeducatiu dels joves. Se’ls pot trobar pels carrers, places i parcs de Palafrugell, així com als principals punts de trobada dels joves. Entre les seves tasques també hi ha la dinamització d’espais públics, la mediació en conflictes amb joves implicats i la presència en els actes municipals amb una alta afluència de joves.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La palafrugellenca Bolsova confirma el seu bon moment al torneig de Sant Sebastià

Aliona Bolsova, que la setmana passada ja va guanyar el torneig de Sèrbia (feia 4 anys que no aixecava cap títol), va arribar aquest cap de setmana fins a la final de l’Open de Sant Sebastià, i només l’austríaca Julia Grabher la va privar de la victòria
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -