13 C
Pals
Dijous, 22 abril 2021
- Publicitat -

Homenatge al polític i pedagog Josep Pallach a la Bisbal d’Empordà

La Bisbal inicia un seguit d'activitats que commemoren el centenari del seu naixement. Els actes començaran aquest divendres 9 d'abril a les 20 hores, amb la inauguració al Castell Palau de l'exposició "Josep Pallach: per l'educació i el compromís social".

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Pallach, molt vinculat al Baix Empordà i especialment a Begur on fou enterrat, va néixer a Figueres al 1920. Des de ben jove es va implicar en qüestions polítiques, juntament amb la seva faceta de pedagog i mestre, i va fundar el Partit Socialista de Catalunya, del qual en va ser secretari general fins a la seva mort al 1977. El seu llegat va ser molt important en l’àmbit de l’ensenyament. Pallach defensava un model d’ensenyança transversal i cooperatiu que continua sent a dia d’avui un repte per a la comunitat educativa. Un any més tard del previst, degut a la pandèmia que l’any passat va fer que s’haguessin d’ajornar, la Bisbal inicia un seguit d’activitats que commemoren el centenari del seu naixement. Els actes començaran aquest divendres 9 d’abril a les 20 hores, amb la inauguració al Castell Palau de l’exposició “Josep Pallach: per l’educació i el compromís social”. L’event inclourà una taula rodona amb la presència de l’alcalde Enric Marquès, la regidora d’Ensenyament Laia Torroella, el president de la Fundació Pallach Josep Maria Soler, i l’ex regidor de l’Ajuntament de Palafrugell Toni Rocafull. La mostra es podrà visitar fins al proper 3 de maig, i el seguit d’actes commemoratius culminaran amb la projecció del documental “Memòries d’exili: Teresa Juvé”. Aquest reportatge sobre la figura de qui va ser la dona de Pallach, Teresa Juvé, es podrà veure el dijous 29 d’abril a les 20 hores al Teatre Mundial de la Bisbal. Totes les activitats programades estan organitzades per la Fundació Pallach i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. A més, compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sant Feliu de Guíxols obtindrà una injecció de 60.000 euros de la UE per a extraescolars

Tal com informa El Punt Avui, Sant Feliu de Guíxols rebrà una subvenció de 60.000 euros per destinar-la a activitats extraescolars. El Pla de Millora d'Oportunitats Educatives (PMOE) preveu aquest ajut procedent de la Unió Europea del qual se'n podran beneficiar unes 150 famílies amb alumnes de totes les escoles de primària del municipi, tant les públiques com la concertada del Cor de Maria-Sant Josep. 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -