23.5 C
Pals
Dimarts, 5 juliol 2022
- Publicitat -

Informació sobre el mosquit tigre al Mercat Setmanal de la Bisbal

Aquest divendres hi haurà un stand informatiu de Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits a la Plaça de la Llibertat

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons informa la web municipal de l’ajuntament de la Bisbal aquest proper divendres 24 d’agost la plaça de la Llibertat de la ciutat acollirà un estand informatiu que estarà gestionat pels tècnics del programa de control del mosquit tigre. En ell s’atendrà directament als veïns per tal d’assessorar-los, i els ciutadans que ho desitgin també podran portar mostres d’aigua que seran analitzades pels tècnics per tal de detectar si hi ha presència de larves del mosquit tigre.

Diversos municipis de les comarques gironines ja han acollit aquest estand itinerant de Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits on es poden observar larves de mosquit tigre i exemplars adults, així com exemples de possibles punts de cria. S’expliquen també les mesures a prendre per evitar que l’insecte es reprodueixi als habitatges que se centren sobretot en evitar les acumulacions d’aigua. Es creu que el 80% dels espais on pot reproduir-se aquest insecte són privats, d’aquí la importància d’aquesta campanya informativa sobretot per recordar als ciutadans que la millor estratègia per fer front a aquest insecte és no deixar-lo criar.

A més de les campanyes de conscienciació, Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits i els ajuntaments gironins realitzen accions per controlar el mosquit tigre als espais públics, com ara l’aplicació periòdica d’un producte per matar les larves de l’insecte en aquells punts de places, carrers, parcs, jardins i instal·lacions municipals on podria criar. A través d’aquest enllaç es poden consultar alguns consells que cal tenir en compte per evitar la proliferació del mosquit tigre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -