24.8 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

Iniciats els treballs de restauració de l’abocador de Can Català, al Parc Natural del Montgrí

S'eliminaran part dels residus de la zona per recuperar una antiga sorrera entre l'Escala i Torroella de Montgrí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A l’abocador de Can Català, al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ja s’hi han iniciat els treballs de restauració amb els que es pretén recuperar una antiga sorrera entre l’Escala i Torroella de Montgrí que es va utilitzar com a abocador de runes durant els anys 70. Així doncs, amb aquestes actuacions de la Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa” amb col·laboració dels ajuntaments de l’Escala i de Torroella de Montgrí, permetran eliminar part de la runa i residus a la zona, restablir els sistemes naturals i crear les condicions òptimes per potenciar la flora i la fauna autòctones. Així doncs, s’erradicaran espècies de flora exòtica i es plantarà arbrat i arbusts propis de la zona, igual que gramínies per evitar processos erosius. La idea és donar un ús social a l’espai per mitjà de la recuperació d’un camí històric situat entre els dos termes municipals.

Per la zona de Can Català hi transcorre el tram final del camí dels Termes, un sender històric que enllaça cala Montgó i el Mas Puig i que divideix les comarques de l’Alt i el Baix Empordà i els dos termes municipals de l’Escala i Torroella. Els diferents abocaments, però, provocaven desnivells i no permetien seguir el recorregut original i per tant es va haver d’obrir un traçat provisional.

L’obertura i consolidació d’un nou tram del camí dels Termes suposa l’eliminació de l’actual traçat i l’obertura d’un de nou, amb el mateix recorreregut que l’original. Inclou la construcció de diferents trams de murs de pedra seca, la delimitació del camí amb pedres, la creació d’una petita zona d’estada i la plantació d’arbrat per tal de dotar l’espai de punts d’ombra. També s’hi preveu la instal·lació d’un plafó informatiu i de banderoles indicatives.

La primera fase d’execució d’aquest projecte té un pressupost total de 64.000 euros.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona inaugura una nova oficina a Palamós

Amb aquesta ja són sis les oficines que l'entitat té repartides pel territori gironí.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -