7.3 C
Pals
Diumenge, 5 desembre 2021
- Publicitat -

Instal·len boies de fondeig per contribuir a la preservació de les praderies de posidònia a les cales Pedrosa i Ferriola

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Aquest matí han començat els treballs per instal·lar  unes 25 boies ecològiques de manera que es pugui compatibilitzar la conservació de la posidònia (Posidònia oceànica) amb el turisme nàutic. Les despeses de la instal·lació aniran a càrrec del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquesta actuació es fa d’acord amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Servei de Costes de la Generalitat de Catalunya.

Es preveu que les boies estiguin ja instal·lades els primers dies d’agost i seran gratuïtes per l’usuari. S’intentarà arribar a les 25 sempre que les condicions del fons ho permetin.

Un fràgil tresor submarí que cal preservar

La posidònia és una planta que es va adaptar a la vida marina fa milions d’anys. A diferència de les algues, la posidònia té arrels, tiges, fulles i flors i un creixement molt lent que afecta a la seva recuperació.

Genera gran quantitat de material vegetal que alimenta tot tipus d’organismes i afavoreix la producció de biomassa animal que també serveix d’aliment a altres animals.
Hi ha organismes que habiten sobre les seves fulles, d’altres que aprofiten la seva protecció per fer les postes d’ous i els alevins que es refugien dels depredadors.
Forma un dels hàbitats amb major biodiversitat del mediterrani amb gran quantitat d’espècies d’interès pesquer.
La seva presència suposa un eficaç sistema d’amortiment de l’onatge disminuint la capacitat erosiva dels temporals sobre les nostres platges.
Actua com a filtre biològic i en la qualitat de l’aigua ja que les seves fulles afavoreixen:la sedimentació i deposició de partícules i l’entramat
d’arrels i rizomes acumulen gran quantitat de carboni,
nitrogen, fòsfor, metalls pesats i altres substàncies
la lluita contra el canvi climàtic
la reducció de la contaminació marina.
é la capacitat de produir 20 litres d’oxigen diaris per cada metre quadrat que ocupa
és una gran captadora de contaminants com el diòxid de carboni.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós rep un accèssit als Premis Benchmarking CSC/ARQ

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 en les categories d'hospital comarcal, general i d'alta tecnologia aquest dimarts.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -