10.1 C
Pals
Dilluns, 10 agost 2020

Últims programes

La Xalana – 5 agost 2020

Avui a la Xalana han pujat el tiktoker GerryQuerryBerry i en Martí Saguer.

La Xalana – 30 juliol 2020

Aquest dijous a la Xalana han pujat en Martí Saguer i l'Àlex Mata amb els quals hem repassat cançons estiuenques de la dècada dels...

Les platges de Begur obtenen el segell “Safe Tourism Certified”

Aquest certificat, avalat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) a Catalunya, dona mostres de la gestió exemplar que es fa al municipi per seguir totes les mesures de seguretat i prevenció per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

El més llegit

La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent

La CUP de la Bisbal replica amb matisacions i explicacions a la nota crítica publicada dies enrere per l’Associació de veïns del barri

On i quan veure les llàgrimes de Sant Llorenç des del Baix Empordà?

No et perdis aquesta guia bàsica amb consells per a l'observació de la pluja d'estels més esperada de l'any.

Pere Comellas, un pioner empordanès

El Terracotta Museu recorda dijous la figura i l’obra de Pere Comellas un pioner empordanès nascut a Corçà

La Bisbal un gestor per fer seguiment de casos sospitosos de Covid-19 i dels seus contactes

Un gestor Covid s’ha incorporat al CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà per tal de fer seguiment de casos sospitosos de Covid-19 i dels seus contactes.
- Publicitat -
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

L’Ajuntament de Begur, conjuntament amb SGS -empresa líder mundial en inspeccions, verificacions i certificacions-, ha impulsat nous protocols de seguretat i benestar per tal de certificar que totes les àrees de les platges d’Illa Roja, El Racó, Sa Riera, Aiguafreda, Sa Tuna, Platja Fonda i Aiguablava disposen d’exigents protocols higienicosanitaris. L’acord, a més, inclou el segell “Safe Tourism Certified”, avalat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) a Catalunya. Els nous protocols, que engloben plans de contingència i operatius, han estat verificats per auditories internes i externes que acrediten el compliment íntegre de les directrius marcades per l’Organització Mundial de la Salut, el Ministeri de Sanitat i l’ICTE.

privat:-les-platges-de-begur,-les-primeres-a-certificar-se-amb-el-segell-“safe-tourism-certified”Com a noves mesures, l’Ajuntament ha incorporat un sistema de desinfecció íntegre, en què s’intensifiquen els processos de neteja de totes les zones de les platges; ha impulsat també el nou sistema de control d’usuaris de les platges; ha adaptat la distribució dels espais per garantir la distància social; ha desenvolupat nous sistemes d’estructuració de l’àrea F&B, els quals asseguren la seguretat alimentària; ha incorporat sistemes de protecció i material higiènic i sanitari com gels hidroalcohòlics i EPIS per a empleats/des i clients/es, entre d’altres. Així doncs, en aquesta nova normalitat és important seguir posant l’accent en tot el referent a l’establiment i compliment dels més alts estàndards en matèria de protocols higienicosanitaris.

A més, l’Ajuntament de Begur incorpora un extens programa de formació per a tot el seu equip, que instrueix i informa dels processos totals relatius a l’àmbit turístic. “El nou context ens ha portat a crear i integrar una nova figura, l’anomenat Security Manager, clau a l’hora d’assegurar els protocols i extremar les precaucions”, explica Eugeni Pibernat, regidor de Platges. I afegeix que “les institucions elogien i certifiquen el pla dissenyat a Begur, un model que evidencia la bona gestió realitzada en un moment d’excepcionalitat per evitar la propagació de la Covid-19”.

Per la seva part, Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, destaca “la intensa feina que s’ha realitzat en temps difícils; tots i cadascun de nosaltres, des de l’equip de govern, les àrees de Medi Ambient, Turisme i la brigada, entre molts altres, hem treballat plegats per obtenir aquest certificat únic a les platges de Catalunya”.

Cal destacar també la gestió de l’aforament en les platges de Sa Tuna i Aiguablava, basat en la instal·lació de para-sols de bruc a la sorra que assignen a cada unitat de convivència un màxim de quatre persones usuàries. El control es realitza mitjançant el mateix servei de salvament i socorrisme, que ha ampliat enguany la plantilla de personal. A més, es disposa d’un aforament complementari per permetre accedir a la zona de bany sense realitzar cua quan els para-sols estan totalment ocupats. Aquest model ha permès baixar la densitat dels banyistes en aquestes dues platges, les quals presentaven problemes de sobreocupació en els darrers anys, oferint als usuaris una estada segura, tranquil·la i una experiència turística única.

Les platges de Begur acumulen certificacions i reconeixements

El municipi va ser distingit pel Departament d’Empresa i Coneixement i de l’Agència Catalana de Turisme amb el segell turístic de “Vila Marinera”, una certificació que identifica Begur com una de les poblacions del litoral català que conserva viva la cultura lligada al mar, i que per les seves característiques naturals, paisatgístiques i el patrimoni cultural que ha conservat ofereix experiències vinculades a la seva descoberta.

També el Consell Comarcal del Baix Empordà va reconèixer un any més la vàlua de tots els serveis i recursos vinculats al turisme de Begur, que es consolida com un dels emplaçaments de referència i com una destinació de primer ordre per a totes les persones que visiten la comarca al llarg de l’any. Així, el municipi va obtenir novament el distintiu de qualitat turística SICTED.

Per últim, els premis Timó entregats per la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre van distingir la tasca de l’Ajuntament de Begur en favor de la conservació i la promoció de les platges del municipi. D’aquesta manera, les platges d’Aiguablava, Sa Riera i El Racó van rebre la marca “Q” de Qualitat Turística.

- Publicitat -
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Territori treu a informació pública un estudi per construir un nou pont sobre el Ter a Ullà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcció d'un nou pont sobre el riu Ter a Ullà (Baix Empordà). Es tracta d'un nou vial que connectarà la GI-643 amb la C-31 i això permetrà que els vehicles no hagin d'entrar al municipi de Torroella de Montgrí.

Es dispara la venda de bicicletes a l’Empordà pel coronavirus

Els tallers també han vist créixer de cop el volum de feina de clients que volien posar a punt bicis antigues

Amb So de Cobla de Palamós tanca la quarta edició amb més de 2.500 espectadors malgrat el coronavirus

Des de la direcció consideren "un èxit" haver omplert el 90% de l'aforament disponible

Com afecta el coronavirus la verema de la DO Empordà?

La recollida s'avançarà a mitjans d'agost amb la previsió d'una producció igual o inferior a la de l'any passat

Quatre ganxons, premiats en el Campionat de Catalunya d’Embarcació Fondejada

El passat 1 d'agost va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols el Campionat de Catalunya d'Embarcació Fondejada Duos 2020. Els esportistes ganxons de  l’Associació Esportiva de Pesca Marítima Sant Feliu de Guíxols van aconseguir-hi la primera i quarta posició.

Altres notícies