9.7 C
Pals
Dilluns, 30 gener 2023
- Publicitat -

Instal·len senyalització lluminosa en 3 carreteres de les comarques gironines per prevenir accidents amb animals salvatges

Els senyals lluminosos ja s'han instal·lat a la GIV-6502 a la platja de Pals, la GIV-5313 a Canet d'Adri (Gironès) i la GIV-6217 de Torroella de Fluvià a Sant Pere Pescador (Alt Empordà)

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En la darrera dècada, els accidents amb animals salvatges ds’han multiplicat a les carreters gironines, com a conseqüència de l’increment exponencial d’aquestes espècies, sobretot de senglars i cabirols. És per això que la Diputació de Girona ha posat en marxa un pla pilot per reforçar la senyalització nocturna en tres carreteres de les comarques gironines, una d’elles al Baix Empordà.

Concretament, els senyals lluminosos ja s’han instal·lat a la GIV-6502 a la platja de Pals, la GIV-5313 a Canet d’Adri (Gironès) i la GIV-6217 de Torroella de Fluvià a Sant Pere Pescador (Alt Empordà). Segons l’informe previ realitzat, aquests eren trams de pas habitual de fauna i s’hi ha detectat un índex d’accidentabilitat més elevat amb animals salvatges.

Aquests cartells LED, molt visibles per als conductors a la nit, funcionen amb un temporitzador d’encesa horària mensual. D’aquesta manera, se’n pot regular el funcionament en funció de l’hora i l’època de l’any en què, tal com s’ha estudiat prèviament, hi ha més probabilitat de col·lisions. Com a mesura preventiva, també es limitarà en aquests trams la velocitat màxima a 50 quilòmetres per hora.  

Jordi Xargay, diputat de Xarxa Viària de la Diiputació, assegura que la “seguretat a la nostra xarxa viària és prioritària”. També ha afirmat que aquest pla pilot “contribuirà a reduir aquests accidents que, a vegades, són difícilment evitables”. El diputat tampoc descarta que aquesta mesura s’ampliï a més carreteres en un futur.

L’actuació ha tingut un cost de 34.122,73 euros (IVA inclòs) i complementa la senyalització habitual instal·lada ja a les carreteres per alertar de la presència d’animals salvatges. Actualment ja hi ha 265 quilòmetres senyalitzats a les comarques gironines.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Adel Mechaal guanya el títol estatal de cros

La cursa disputada aquest diumenge, a la localitat biscaïna d'Ortuella, va coronar el palamosí per segon any consecutiu com a campió d'Espanya
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -