23.4 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Ja ha començat el projecte “Palamós Zero Barreres”

Al llarg d’aquesta setmana, es tractaran els problemes que tenen els ciutadans amb mobilitat reduïda, a causa de l’estructura i l’estat arquitectònic del municipi

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquesta setmana s’ha posat en marxa un projecte destinat a solucionar els problemes d’accessibilitat a Palamós. La iniciativa s’emmarca dins del programa “Zero Barreres” i forma part del projecte Palamós Ciutat Educadora, del Síndic Municipal de Greuges, David Sagrera, i compta amb la col·laboració de diverses entitats.

La iniciativa treballarà, principalment, en relació a la via pública i als equipaments municipals. L’objectiu és desfer-se de les barreres que impossibiliten als ciutadans accedir i moure’s pel municipi. Tanmateix, també incidiran el sector comercial i turístic, de la mateixa manera que, en aquells establiments i centres privats, com en els comerços de la ciutat.

EL PAPER DEL SÍNDIC

El síndic ha destacat que ha rebut diverses queixes respecte la mobilitat de persones amb mobilitat reduïda però, ha recordat que el pla no només està destinat a aquest afer. Han deixat clar que treballaran per solucionar tot tipus de barreres, no només aquelles arquitectòniques.

Segons ha explicat Sagrera en una entrevista a Ràdio Capital, la finalitat principal, a part de solucionar les preocupacions i problemes estructurals que tenen els palamosins i les palamosines, és també que prenguin consciència de pròpies accions incíviques. Per exemple, deixar aparcat el cotxe enmig d’un pas de vianants o sobre la vorera.

D’aquesta manera, el projecte va aparellat amb la conscienciació ciutadana i s’organitzaran diverses activitats i tallers per aconseguir-ho, ja que tal com ha explicat el síndic, moltes vegades són els propis ciutadans els que posen barreres als altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien tres persones que volien arribar caminant fins al far de les illes Medes

Els Agents Rurals recorden que són reserves integrals i no s'hi pot accedir a peu
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -