8.5 C
Pals
Dilluns, 25 gener 2021

El govern aprova la dissolució del consorci de l’Institut Català del Suro

Al desembre es farà efectiva i es coneixeran dades més concretes del futur de l'entitat

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Torroella de Montgrí multarà l’excés de velocitat al Passeig Vicenç Bou i Passeig Catalunya a partir de l’estiu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
Ahir, 16 d’octubre de 2018, el govern va aprovar la a dissolució i liquidació del Consorci Institut Català del Suro (ICSURO), a càrrec del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Aquesta acció respon a un acord de Govern de l’any 2011 sobre mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic amb l’objectiu de guanyar en eficiència i austeritat. Això té sentit tenint en compte que el sector surer català està basat en petites i mitjanes empreses. Per tant, la fabricació de productes surers, així com altres activitats del sector, es duen a terme en l’àmbit privat. En conseqüència, no es considera necessari promoure més el sector mitjançant un ens públic. Amb la dissolució es proposa la venda d’actius i passius del Consorci a una entitat sense finalitat de lucre que doni continuïtat a l’activitat.
Albert Hereu, el director del ICS, ha explicat a Ràdio Capital que es tracta d’un procés natural ja que l’Institut ha anat creixent i ara ja està preparat per funcionar sense l’administració. Per tant, passarà a ser una entitat sense ànim de lucre privada. No serà fins el desembre, quan la dissolució es faci efectiva, que podrem conèixer més detalls. Això sí, Hereu assegura que l’activitat continuarà de manera normal i que tan sols és un canvi de forma.
La finalitat del Consorci és promoure i desenvolupar el sector surer en les seves vessants de producció, transformació i comercialització a través de l’estudi, la investigació, l’assessorament i l’assistència als organismes, les associacions, les empreses i les persones relacionades amb el sector.
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies