25.7 C
Pals
Diumenge, 3 juliol 2022
- Publicitat -

El govern aprova la dissolució del consorci de l’Institut Català del Suro

Al desembre es farà efectiva i es coneixeran dades més concretes del futur de l'entitat

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ahir, 16 d’octubre de 2018, el govern va aprovar la a dissolució i liquidació del Consorci Institut Català del Suro (ICSURO), a càrrec del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Aquesta acció respon a un acord de Govern de l’any 2011 sobre mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic amb l’objectiu de guanyar en eficiència i austeritat. Això té sentit tenint en compte que el sector surer català està basat en petites i mitjanes empreses. Per tant, la fabricació de productes surers, així com altres activitats del sector, es duen a terme en l’àmbit privat. En conseqüència, no es considera necessari promoure més el sector mitjançant un ens públic. Amb la dissolució es proposa la venda d’actius i passius del Consorci a una entitat sense finalitat de lucre que doni continuïtat a l’activitat.
Albert Hereu, el director del ICS, ha explicat a Ràdio Capital que es tracta d’un procés natural ja que l’Institut ha anat creixent i ara ja està preparat per funcionar sense l’administració. Per tant, passarà a ser una entitat sense ànim de lucre privada. No serà fins el desembre, quan la dissolució es faci efectiva, que podrem conèixer més detalls. Això sí, Hereu assegura que l’activitat continuarà de manera normal i que tan sols és un canvi de forma.
La finalitat del Consorci és promoure i desenvolupar el sector surer en les seves vessants de producció, transformació i comercialització a través de l’estudi, la investigació, l’assessorament i l’assistència als organismes, les associacions, les empreses i les persones relacionades amb el sector.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El director del resort Hapimag evacuat per l’incendi de Castell d’Aro: “Vam veure flames de fins a 30 metres”

Els Bombers continuen treballant a les zones afectades i algunes cases han patit danys a l'exterior
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -