15.5 C
Pals
Dissabte, 4 desembre 2021
- Publicitat -

Jean Castel (C’s): “Apostem per la reindustrialització del Baix Empordà”

Avui al Supermatí de Ràdio Capital ha començat la ronda d’entrevistes als candidats de Girona a les eleccions del 14-F, centrades en tres grans blocs: economia, ecologisme i transport. El primer a exposar les iniciatives del seu partit al Baix Empordà i la resta de comarques gironines ha estat el candidat de Ciutadans per Girona, Jean Castel. 

ECONOMIA

Jean Castel assenyala que el gran repte de la Generalitat a partir d’ara és el de la “reactivació econòmica” i el de “potenciar l’economia”. Per això, Ciutadans aposta per la reindustrialització de les comarques gironines, ja que “és la via per crear més llocs de treball de qualitat”. 

Per una altra banda, Castel també ha denunciat les “males gestions o improvisacions” de cara a la restauració, ja que “no s’ha sabut garantir seguretat i salut sense abaixar persianes”. En aquest sentit, el candidat ha presentat el pla d’ajudes que proposa Ciutadans: aportar el 75% del benefici perdut i ajudar amb 4.000 € per compensar les despeses. 

Assegura que és un pla d’ajudes viable, ja que és una qüestió de “de prioritats polítiques”. En aquest sentit, ha qualificat d’irresponsable el govern de la Generalitat i ha assegurat que la prioritat haurien de ser les persones i no “invents” com la “NASA catalana” o “TV3”. 

 

El candidat de Ciutadans també ha volgut fer una crida a la unió “del bloc constitucionalista” amb l’objectiu de “crear més economia” i garantir un projecte “amb propostes que es puguin explicar, acompanyades del ‘com i de quina manera es poden fer”.

ECOLOGISME

Pel que fa al bloc de l’ecologisme, Jean Castel explica que des de Ciutadans defensen “la protecció del litoral, la preservació de zones protegides i el control de com i quina manera es construeix”. Respecte al Pla Director Urbanístic (aprovat recentment), diu que, si Ciutadans arribés al govern, es mantindria la protecció que incorpora el PDU, però també “es posaria l’accent a protegir moltes altres zones”. 

Castel planteja que hauria de ser la mateixa Generalitat la que protegeixi els espais, i no els ajuntaments, que diu que actualment ja tenen “molta pressió”. 

Remarca, també en aquest cas, que els “diners hi són”, però que l’important són les diferents prioritats i gestions. Castel assegura que amb Ciutadans hi haurà “raó i sentit comú en cada partida pressupostària”, i no “disbauxa en la inversió”.

TRANSPORT

Finalment, sobre l’últim bloc, el de transport, Castel assegura que aquest ha d’anar de la mà del projecte de reindustrialització. Explica que fer créixer la indústria també suposarà una major necessitat de transport. Així doncs, assegura que cal “millorar el transport de manera constant”.

Jean Castel també ha assegurat que el projecte del Tren de la Costa Brava “es pot posar sobre la taula”, ja que fins i tot “podria tenir un atractiu diferencial per a la comarca”. Afirma que “Ciutadans no és el partit que posa entrebancs a l’evolució dels projectes”, però que cal estudiar i tenir en compte també l’aspecte mediambiental per veure si és viable realment. 

ELS TITULARS

  • Sobre economia: “La indústria ens aporta llocs de treball de qualitat, podem potenciar el Baix Empordà amb la indústria”.
  • Sobre ecologisme: “Si parlem de recuperar i protegir espais, la Generalitat hi ha de ser en primera línia”.
  • Sobre transport: “No només hem de mantenir i millorar el transport que tenim ara, sinó desenvolupar també un projecte paral·lel: Si fem créixer la indústria al Baix Empordà, hi haurà també major necessitat de transport públic”.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios