Jo camino, jo recullo: “Hem de ser responsables de la nostra pròpia brossa”

- Publicitat -

Està comprovat que l’esport i l’ecologia es poden unir per impulsar polítiques més verdes. Per això, la Sandra Bisbe i l’Eva Bonaventura, impulsores del projecte ‘Jo camino, jo recullo’, han visitat la secció de Veus de l’Empordà amb la Mar Coll.

A totes dues els agrada caminar des de fa temps i fa anys que surten a fer esport juntes. I molts cops veien brossa i deixalles abandonades a les rutes habituals. Va ser llavors quan van començar a recollir les llaunes i papers que trobaven pel camí.

Ambdues expliquen que a base d’anar caminant i recollir la brossa es van adonar de la gran quantitat d’escombraries que hi ha al terra. Però les accions no es van aturar aquí. Totes dues van decidir mostrar a la gent que han d’evitar llençar brossa al terra, ja que són espais on hi hem de conviure tots.

De moment la tasca de conscienciació se’ls fa complicada. I és que molts cops recullen la brossa però al cap de pocs dies se n’hi tornen a trobar. També expliquen que des de l’ajuntament si es fan tasques de neteja de vegetació o paisatgisme s’haurien de dur a terme tasques de recollida de brossa.

La Sandra i l’Eva expliquen que reben una petota ajuda dels ajuntaments i entitats, tot i que els hi acaben fent feines de neteja. És veritat, que hi ha altres grups de persones que netejen, però no són suficients per tenir cura de tota la brossa que es llença al terra.

Tenim la idea equivocada de que l’ajuntament s’ha de fer càrrec de netejar totes les escombraries, incloses les que es llencen al terra. Però la idea és que cadascú es responsabilitzi de la seva brossa i es llenci on toca. Aquest projecte de ‘Jo camino, jo recullo’ arriba a les escoles per intentar conscienciar als més petits i evitar que llencin les escombraries al terra.

- Publicitat -