
El programa Tarda Capital ha estrenat una nova secció amb el suport de BSF Bugaderia i Renting, una finestra setmanal dedicada a descobrir establiments emblemàtics del nostre territori. El primer protagonista ha estat Joan Carles Sánchez, cuiner i director de l’Hotel Gastronòmic Es Portal, situat als afores de Pals, en ple cor dels arrossars de l’Empordà.
Amb una trajectòria lligada al producte de proximitat i a la defensa de la cuina empordanesa, Joan Carles ha explicat com el seu projecte combina allotjament exclusiu “only adults” amb una aposta ferma per la gastronomia local, amb arrossos com a especialitat indiscutible. “Som un hotel petit, amb només 9 habitacions, i busquem que tothom s’hi senti com a casa. No som luxe, som calidesa i autenticitat”, explica el xef.
L’hotel, certificat com a hotel gastronòmic per la Generalitat, destaca pel seu compromís amb el producte de qualitat i el tracte proper. Els arrossos, elaborats amb varietats monovarietals i sofregits foscos heretats de la tradició familiar, són el plat fort d’una carta que respecta la terra i que vol fer pedagogia de la cuina ben feta.
Durant l’entrevista, Sánchez també ha compartit la seva preocupació per la manca de vocació en el sector de l’hostaleria: “Ens cal dignificar el nostre ofici. No és només cuinar, és fer feliç la gent. Però cada cop costa més trobar persones que vulguin fer carrera en aquest món”.
A banda de l’hotel, el cuiner ha impulsat una altra línia gastronòmica: La Distreta, una marca d’entrepans creatius amb locals a Palafrugell, Torroella i l’Escala. “És una manera de portar la nostra cuina a un format diferent, assequible i de qualitat, amb el pa fet per nosaltres i una aposta clara per la creativitat”.