13.6 C
Pals
Divendres, 7 maig 2021
- Publicitat -

Joan Jorbà: “a Girona província s’han recollit més de 450 tones de menjar”

Després del cap de setmana del Gran Recapte, toca començar a fer el recompte dels aliments recollits arreu del territori català. Des del Banc dels Aliments estan registrant totes les aportacions de les poblacions que hi han col·laborat. Tot apunta, però, que en aquesta desena edició s’estan mantenint els nivells de recaptació de productes de l’any passat. El balanç és, doncs, positiu i des del Banc dels Aliments asseguren que s’està arribant a una xifra òptima de participació.

En declaracions al SuperMatí de Ràdio Capital, el vicepresident del Banc dels Aliments a Girona, Joan Jorbà, ha assegurat que en l’edició d’enguany es poden superar els 4,5 milions de quilos d’aliments recaptats a Catalunya gràcies a la col·laboració ciutadana. Tot això, amb les primeres dades recopilades pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, fet que confirma que encara pot variar la xifra final.

Pel que fa a la província de Girona, aquest any s’ha arribat a les 450 tones d’aliments de llarga durada que han estat traslladats als magatzems del Banc dels Aliments per a la seva posterior classificació i distribució. En total, han participat 4.800 voluntaris.

Amb la recollida d’aquests dos dies, Jorbà assegura que es poden atendre famílies durant 3 mesos. És a dir, que de les 36 mil persones de la Província de Girona que reben l’ajuda per part del Banc dels Aliments tenen menjar per 3 mesos, aproximadament.

La feina dels voluntaris i voluntàries del Gran Recapte no s’atura. Fins el 15 de desembre es poden continuar fent donatius a través de la pàgina web. A més a més, durant l’any qui ho vulgui pot fer donatius, de menjar o econòmics. Tot el que es reculli durà al magatzem central del Banc dels Aliments. Tots els diners que es recaptats serveixen per comprar més menjar i continuar amb la tasca del Banc dels Aliments que lluita contra el malbaratament dels aliments i la fam a Catalunya.

 

ESCOLTA L’ENTREVISTA SENCERA
Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios