15.3 C
Pals
Dimecres, 12 maig 2021
- Publicitat -

Joan Loureiro: “Estem en converses per signar un conveni amb el govern cubà”

L'alcalde de Begur, Joan Loureiro, ha estat entrevistat a l'estudi de Ràdio Capital a la plaça de la Vila de Begur, en motiu de la fira d'indians

El més llegit

Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Entrevista sencera:

L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, ha explicat a una entrevista a l’estudi de Ràdio Capital a la plaça de la Vila de Begur, en motiu de la fira d’indians, que el seu ajuntament està en converses amb l’ambaixador de Cuba a Espanya per tal de signar un conveni de col·laboració cultural i comercial amb el govern de l’illa.

A més, ha explicat que es planteja l’opció de “parlar amb la cambra de comerç de Palamós per obrir noves vies de comerç” a Cuba. L’objectiu seria, doncs, aprofitar el procés d’obertura incipient que s’està iniciant a Cuba.

Preguntat sobre com quedarien les negociacions si, després de l’1 d’octubre, Catalunya proclamés la independència i Cuba destinés a Catalunya un nou ambaixador, Loureiro s’ha mostrat convençut que el conveni es mantindria vigent, i espera que la Generalitat “col·labori” en aquest conveni.

Seria un acord dos sentits, perquè Loureiro també considera que “Begur pot ser una porta d’entrada de Cuba a Europa”. Seria un “aparador de la cultura i el comerç cubà”. I així ho han “comunicat” al govern cubà.

La Cònsul general de Cuba a Barcelona ha confirmat aquestes converses, també en exclusiva a Ràdio Capital. És Màbel Arteaga, que ha assegurat també que l’any que ve hi haurà major representació cultural i institucional de l’illa a la Fira dindians de Begur. 

Probablement es mantindran les dates les indians

L’alcalde de Begur ha assegurat que “amb una probabilitat d’un 90%”, la 15a fira d’indians es celebrarà els dies 7, 8 i 9 de setembre. És a dir, el segon cap de setmana de setembre, mentre que fins abans de la 14 edició s’havia celebreat el primer cap de setmana.

El motiu és que el primer cap de setmana de setembre també inclou un dia d’agost. Entre altres motius, hi ha la coincidència amb fires d’altres pobles, o el fet que el muntatge previ s’hauria de fer entre setmana a l’agost.

En tot cas, s’ha mostrat convençut de la utilitat del canvi de dates en l’edició present.

Loureiro ha informat que la xifra de visitants a la fira ha estat d’uns 40.000 fins el matí de diumenge, tot i la pluja. “La pluja es supera, i fins i tot hi havia gent ballant a la plaça de la Vila”. A més, això ha fet que “les activitats culturals s’hagin omplert i els locals de les conferències hagin quedat buits”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La gira “Respira” de Joan Dausà a punt d’exhaurir entrades

Els únics concerts que realitzarà aquest estiu Joan Dausà seran en el marc del “Respira: Un concert, una festa, una experiència”. Es tracta d’un nou esdeveniment, ideat pel mateix Dausà, que tindrà lloc al recinte de la ciutat grega i romana d’Empúries (Museu d’Arqueologia de Catalunya), a l’Escala, durant sis dies -24, 25 i 26…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -