15.1 C
Pals
Dimarts, 21 març 2023
- Publicitat -

Joan Loureiro: “Intentem apostar per un turisme sostenible”

Fa pocs dies que el Consell Comarcal del Baix Empordà ha aprovat el Programa Baix Empordà Dinamitza 2022. Aquest pla vol prestar diversos serveis i ajudes als municipis de la comarca. Per saber quins avantatges proposa aquest programa i els diversos plans que presentarà el Consell Comarcal del Baix Empordà, ens visita al Supermatí el president d’aquesta entitat, Joan Loureiro.

El president del Consell afirma que aquest programa pretén millorar alguns dels serveis existents a la comarca i que aquests puguin arribar a més persones. Es vol enfocar sobretot al benestar social, a l’acollida, el medi ambient, entre d’altres. I és que la majoria dels serveis socials als pobles de menys de 20.000 habitants els presta el Consell Comarcal del Baix Empordà. A més, gestionen el servei d’escombraries d’alguns pobles de la comarca. Hi ha alguns serveis d’aquest pla que ja s’han activat.

A més, des del Consell Comarcal del Baix Empordà s’està intentant assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible emmarcats dins l’Agenda 2030. Hi ha diverses accions que s’impulsen a la comarca en relació amb la cura del medi ambient.

Accions en el sector primari

Joan Loureiro afirma que el sector turístic és el que genera més benefici a la comarca. Explica que és un sector del qual hi viuen moltes poblacions a la nostra comarca. Tot i això, creu que no s’han de tenir “tots els ous en una mateixa panera”.

Per tant, Loureiro creu que han d’estendre la mirada. I és que el Baix Empordà també té camp per llaurar i cooperatives com la de Llet Nostra. Per això, aquesta setmana s’ha conegut el conveni del Consell del Baix Empordà amb aquesta cooperativa, per impulsar el sector làctic de la comarca.

L’economia de la comarca

La Setmana Santa és una de les temporades més rellevants pel sector turístic del Baix Empordà. Tot i això, hi ha diversos factors que influencien actualment al turisme com la inflació, la continuïtat de la pandèmia o la guerra entre Rússia i Ucraïna. Joan Loureiro, però, afirma que s’ha de ser optimista i apostar pel turisme de qualitat.

I és que des de l’Empordà impulsen el turisme de proximitat, centrat en Catalunya. A més, l’Alt i el Baix Empordà, durant els últims anys, han impulsat de manera conjunta la marca Empordà. Això és deu a què el turista estranger no entén que hi pugui haver dos territoris de l’Empordà per separat. A més, han llançat una campanya per impulsar aquesta marca relacionada amb la sostenibilitat.

L’educació al Baix Empordà

Les notes mitjanes d’educació secundària a la comarca respecte a la resta de Catalunya ens situen les terceres per la cua. Tot i això, els instituts de formació del Baix Empordà han iniciat les jornades de portes obertes als diferents instituts. Joan Loureiro creu que hi pot haver una relació entre aquestes notes i l’afluència de turisme a la comarca, en zones on hi ha benestar.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios