[VÍDEO] Joan Vigas ja és el nou alcalde de Palafrugell

Joan Vigas ha estat nomenat nou alcalde de Palafrugell aquest migdia després del ple extraordinari que suposa el relleu a l’alcaldia

- Publicitat -

Joan Vigas ha estat nomenat nou alcalde de Palafrugell aquest migdia després del ple extraordinari que suposa el relleu a l’alcaldia. El pacte de Govern entre els tres socis, format per ERC, Som Gent de Poble i Junts, suposava tres d’anys d’alcaldia per a ERC i un, el darrer, per a Som Gent del Poble. Els 11 vots a favor (6 d’ERC + 3 de SGdP + 2 regidors de Junts) ha permès que el representant del Grup Municipal de SGdP agafi el relleu de Josep Piferrer (ERC) a l’alcaldia, després que hagin transcorregut els tres primers anys de mandat.

Durant l’acte, Piferrer ha assegurat que té una sensació de ‘normalitat’ perquè és el que estava acordat i perquè seguirà treballant a l’Ajuntament. Però també d”excepcionalitat’ per deixar l’alcaldia després de tants anys: “Ara em toca jugar un altre paper”. Josep Piferrer també ha agraït la confiança de la població, així com el suport de la seva família.

josep piferrer: “tota aquesta vida que he viscut durant aquests vuit anys no hagués estat possible sense la complicitat del poble de palafrugell”

Juli Fernández, portaveu del grup socialista de Palafrugell, ha adreçat unes paraules al nou alcalde del municipi. Ha recordat el que considera que són alguns projectes pendents, com “millorar la mobilitat, entre barris de Palafrugell i entre les platges. Palafrugell necessita un transport públic urbà”. Finalment, Fernández ha desitjat “èxits” a Joan Vigas: “Ens tindràs al teu costat i si vols algun tipus d’acord ja saps on ens pots trobar”.

El nou alcalde ha estat l’encarregat de tancar l’acte. En el seu primer discurs com a alcalde, Joan Vigas ha dedicat paraules d’agraïment a tots els membres de l’Ajuntament. També ha destacat alguna de les vies de treball de l’Ajuntament com la finalització de projectes d’obra pública, l’ampliació del CAP i l’acord amb el Departament d’Interior per unir les comissaries de Mossos d’Esquadra i Policia Local, entre altres com les obres de l’skate park o de Can Genís. Recupera el discurs complet:

Joan Vigas 

Nacut a Palafrugell l’any 1958, és diplomat en Empresarials. Va ampliar els coneixements d’anglès a la Technological School de Cambridge. Després de treballar un temps a una bodega de Bourgogne, es va incorporar a l’empresa familiar J. Vigas S.A., on va desenvolupar durant 39 anys la seva carrera professional i en la qual va ocupar diferents càrrecs (conseller delegat, gerent, responsable de diferents mercats internacionals, controller, responsable financer).

Ha ocupat la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Palamós durant 6 anys, i ha estat membre de la territorial gironina de la mútua d’accidents Activa Mútua. Ha ocupat diferents càrrecs a l’Associació d’Empresaris Surers (AECORK), així com diferents càrrecs a entitats lligades al món de l’esport. Va ser president de l’assemblea local de la l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) durant 3 anys.

L’octubre 2018 va ser cofundador del partit polític Som Gent del Poble. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Palafrugell des de 2019, desenvolupant la seva responsabilitat dins l’Institut de Promoció Econòmica.

privat:-joan-vigas-agafa-el-relleu-a-l’alcaldia-de-palafrugell

- Publicitat -