Joan Vigas: “Estem a la vora de la saturació turística a Palafrugell”

L'alcalde de Palafrugell passa per l'estudi de Ràdio Capital per parlar dels temes d'actualitat del municipi: la massificació turística, les festes en els masos de Llofriu i en barques a les cales i futurs projectes pel municipi

- Publicitat -

L’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, assegura que el municipi està massificat durant la temporada estiuenca, i que s’ha arribat a una clara “saturació turística”. És per això que assegura que cal “treballar molt per a preservar el turisme de qualitat”, encara que això impliqui aplicar mesures “restrictives”. L’acalde ho ha explicat en una entrevista amb Miquel Curanta a l’estudi de Ràdio Capital.

Joan Vigas ha afirmat que “no pot ser que a Palafrugell arribin busos amb 50 persones que no consumeixen res i envaeixen les cales durant hores. Per això, aposta per mesures que limitin aquest tipus de turisme.

En aquesta mateixa línia, hem parlat amb l’alcalde d’algunes problemàtiques relacionades amb el turisme i que també han tingut lloc aquest estiu. Una d’elles són les festes als masos de Llofriu, que van causar les queixes dels veïns pel soroll. Joan Vigas va explicar que són cases de turisme rural que fan publicitat d'”activitats fora de normativa” per internet, i que després posen la música massa forta. Per això, l’alcalde assegura que “s’ha actuat i ha estat controlat durant els darrers quinze dies”.

Una altra de les problemàtiques són les festes en embarcacions en cales del municipi, que Joan Vigas explica que són més fàcils de controlar gràcies als Mossos del Mar. De fet, aquests agents van aturar una festa a la cala del Golfet a mitjans de juliol i van arribar a posar sis denúncies.

Un altre dels grans temes de l’estiu a Palafrugell han estat els preus de les boies. Molts propietaris de barques s’han queixat que els preus han incrementat i que la situació és insostenible. Preguntat sobre aquesta qüestió, Joan Vigas creu que només hi ha una solució possible: “anar a lloguer”.

Pel que fa als propers 8 mesos de legislatura, Joan Vigas assegura que “quedaria satisfet si pogués acabar el mandat deixant un contracte nou de 15 o 20 anys”. L’objectiu seria renovar el sistema de recollida d’escombraries, adaptant-lo a la societat actual, i millorar el servei.

Aquest és només un dels projectes que Joan Vigas té pendents per a Palafrugell. Tot i que n’hi ha d’altres, assegura que tots comparteixen les mateixes directrius: “una mobilitat més sostenible, un mar més sostenible i un centre del poble més net i endreçat”.

Tot i tenir això clar, Joan Vigas encara no ha aclarit si es tornarà a presentar a les eleccions municipals del 2023. Assegura, això sí, que només es presentarà si té “un bon equip”. “Un ajuntament és una empresa molt gran, i si no hi ha un bon equip no val la pena anar-hi”.

- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.