23.8 C
Pals
Dimecres, 4 octubre 2023
- Publicitat -

Jordi Colomí: “Cadascú haurà d’assumir la responsabilitat dins el conflicte”

Fa poques setmanes el president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, va decidir trencar l’acord amb l’UPM de Torroella de Montgrí. Aquest conflicte entre aquests dos nuclis de població s’arrossega des de fa temps. L’última acció l’ha iniciat l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, convocant un ple extraordinari per aprovar un recurs contenciós contra l’aprovació del pressupost de l’EMD de l’Estartit. Per entendre millor què està passant i quines mesures es prendran avui ens ha visitat al Supermatí l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí.

El malestar amb l’EMD de l’Estartit

Colomí explica que arribats a aquest punt ens hem de preguntar quines accions s’han dut a terme a l’Estartit. L’alcalde explica que els canvis s’han de fer a poc a poc i amb consens. Des de l’ajuntament creuen que les accions que s’estan duent a terme són un error i no són les adequades per iniciar canvis en les iniciatives que s’estan aplicant a l’EMD de l’Estartit.

La intenció de presentar el contenciós, afirma Jordi Colomí, no és enquistar el problema, sinó que el que es pretén és retornar a la normalitat i al benestar de tota la població de l’EMD de l’Estartit i Torroella de Montgrí.

La Diputació de Girona havia d’observar i analitzar l’acord entre les dues parts, Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit, sense que cap de les parts pogués presentar un recurs contenciós contra l’altra. Tot i això, la sorpresa va ser, explica Colomí, que dos dies després d’arribar a un acord van rebre un contenciós contra la resolució pactada.

L’ajuntament de Torroella de Motgrí i l’EMD de l’Estartit havien interpretat els convenis i acords, fins fa 5 mesos, de manera bastant semblant. Tot i això, Colomí explica que no ha estat l’Ajuntament de Torroella qui ha iniciat tots aquests tràmits tan convulsos i que cadascun dels actors ha d’assumir la seva responsabilitat.

En àmbit polític, l’ajuntament és conscient que qui té la paraula davant aquest conflicte són els jutges. Per tant, Colomí destaca que el consistori farà tot el que estigui a la seva mà per resoldre el conflicte. Ara per ara, però, Colomí explica que s’han de centrar en la feina del dia a dia a la població.

Les eleccions municipals

Les eleccions se celebraran l’any que ve i aquest conflicte al municipi pot tenir cert impacte, tot i això, Jordi Colomí explica que no creu que afecti el seu partit. A més, espera que el malestar entre l’EMD i el consistori de Torroella es pugui solucionar molt abans que se celebrin els comicis. De moment, el partit d’UPM no ha proposat el candidat per les pròximes eleccions.

Actualitat al municipi

La setmana passada es va pintar les baranes del pont que arriba a Torroella de Montgrí que van provocar llargues cues a l’entrada del municipi. El consistori, tot i això, segons declaracions a l’ACN, no tenia notícies d’aquestes pintades. Colomí explica que a vegades hi ha problemes de comunicació entre les administracions.

El plantejament de la possible variant, segons Colomí, és un aspecte que a l’estiu o per Setmana Santa seria necessària. I és que la xarxa viària catalana a la zona del Baix Ter és una zona complicada. Per això, aquesta problemàtica creu que s’ha de solucionar intentant mirar pel benestar del medi ambient i la fauna de la zona. Colomí també ha destacat el projecte del parc eòlic que es vol instal·lar a la badia de Roses.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios