10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

El turisme en context de canvi

1a Jornada "Turisme de qualitat i reptes de futur: idees claus pel Baix Empordà"

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El nostre no és sinó un context de canvi, amb noves necessitats i nous requeriments. Això es manifesta, per exemple, en la veloç evolució tecnològica, que ens exigeix un igualment accelerat aprenentatge. El que solia ser indubtablement d’una manera comença a perdre la sobirania per tendir cap a la transmutació absoluta, o no vam veure dràsticament canviats els nostres hàbits després de la quarantena? El turisme ha estat un sector especialment afectat per la convergència de modificacions: la covid no podia deixar-lo intacte, vam veure com disminuïa la demanda del sector de l’hostaleria; l’emergència climàtica suposa un nou repte, és més fàcil dir que cal establir un turisme verd i ecològic que fer-ho; la tecnologia ha transformat l’experiència turística, el 74% dels viatgers planifiquen els viatges per Internet (segons un estudi de Google Travel)… Per això mateix, des de les 10 h fins a les 13 h de dijous dia 16 de juny d’aquest 2022 se celebrarà la primera edició de la jornada Turisme de Qualitat i Reptes de Futur: Idees Claus per al Baix Empordà a la població de S’Agaró. 

Amb la sostenibilitat com a protagonista i desgranant-ne totes les qüestions relacionades, a la jornada es tractaran diferents assumptes. L’estructura i el funcionament del turisme tradicional divergeix de les necessitats actuals en termes de sostenibilitat; per tant, és una tasca difícil la de trobar l’equilibri entre la demanda i la manera en la qual s’utilitzen i s’exploten els recursos naturals i les infraestructures. La forma en què evitar la massificació del turisme de natura. El conflicte entre quantitat i qualitat, un conflicte que ha existit des de l’inici dels temps, tampoc queda fora en l’àmbit turístic: ¿hem d’apostar pel turisme quantitatiu o és millor aspirar a un turisme de qualitat? Aquests temes tindran lloc propi en el debat, però qui es pregunti quines han estat les conseqüències que ha tingut la pandèmia en el sector turístic, també quedarà satisfet. S’inclouran altres punts a la jornada, com les dificultats contra les quals es bat el sector de l’hostaleria per a aconseguir treballadors aquest estiu, les aptituds inexplorades del Baix Empordà o com el turisme canvia a molta més velocitat arran de l’evolució tecnològica. A més a més, es parlarà sobre l’exponencial creixement del turisme de proximitat en els darrers anys, sobre les diferents alternatives per a retenir-lo i sobre el paper que ha de tenir l’administració en el futur turístic.

La jornada, que es durà a terme al S’Agaró Hotel, és d’inscripció gratuïta i compta amb places limitades. És organitzada pel Diari de Girona i Premsa Ibérica, és patrocinada per l’empresa CaixaBank i gaudirà de la col·laboració de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Constarà de diverses ponències, la taula rodona Turisme de qualitat i reptes de futur (a les 11:15) i d’intervencions fetes des d’òptiques realment diferents. Hi haurà, doncs, persones procedents de l’àmbit econòmic, com Javier Ibáñez, economista de CaixaBank Research; en contraposició amb de Miquel Gotanegra, president de l’Associació de Càmpings de Girona. Hi participaran altres figures com Marta Domènech, directora general de Turisme; Maurici Jiménez, alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Esteve Guerra, president d’Empordà Turisme; Jenny Xufré, regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Jordi Molet, conseller delegat del Diari de Girona; Marta Domènech, Directora general de Turisme; Joaquim Boades, secretari general de FECASARM; Cloenda: Maurici Jiménez, alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró o Josep Callol, director de Diari de Girona.

Així doncs, podríem definir la jornada del 16 de juny com una conversa diàfana sobre l’avui i el demà del sector turístic: una conversa rellevant i actual. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -