22 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

Mantinguem la flama encesa

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol principal.

La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Malauradament alguns pobles han deixat de fer foguera de Sant Joan, suposo que per les normatives de seguretat cada vegada més estrictes –tot i que sembla que aquestes normatives no afecten als petards…-.

Per sort, la Flama del Canigó encara mobilitza milers de persones arreu dels Països Catalans gràcies al treball desinteressat de molts grups i entitats de tots els territoris.

Enguany, el dia 23 de juny la Flama del Canigó tornarà a baixar del cim i des del Coll d’Ares, d’una banda, i Els Masos, de l’altra, es distribuirà arreu dels Països Catalans seguint moltes i diverses rutes.

 

La Flama també recorrerà el Baix Empordà, des de La Pera fins a Sant Feliu de Guíxols. A les 8 del vespre es farà la lectura del missatge d’aquest any, a l’Ajuntament de La Bisbal, i es distribuirà entre els diferents representants d’entitats que la faran arribar als municipis participants de la comarca.

 

Avui us vull animar a participar de La Flama i les fogueres de Sant Joan de manera activa, ja que només depèn de nosaltres que la “flama” es mantingui encesa.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios