8.6 C
Pals
Dijous, 4 desembre 2025
- Publicitat -

Josep Morató guanya el premi a la categoria de Bodegó als Premis LUX 2025

Aquest guardó és el més prestigiós en la fotografia professional a Espanya i destaca l’excel·lència creativa de Morató en la fotografia gastronòmica.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El fotògraf Josep Morató ha aconseguit el Premi LUX 2025 en la categoria de Bodegó, gràcies a la seva imatge “Pecorino”. Aquesta imatge, que posa en valor la gastronomia i l’alimentació, no només destaca per la seva qualitat tècnica, sinó que també vol donar visibilitat a les creacions dels seus clients, elevant-les com a art perenne i llegat visual. El fotògraf, nascut a Sant Feliu de Guíxols el 1975, continua demostrant la seva passió per l’art de la fotografia a través de projectes com aquest.

Morató ja va ser finalista en els Premis LUX en edicions anteriors: el 2020 a la categoria d’Arquitectura i Interiorisme i el 2024 a Publicitat. Finalment, aquest any ha aconseguit el premi absolut en la seva categoria. La seva obra “Pecorino” destaca per la manera en què capta els detalls d’una escena gastronòmica, convertint-los en una obra visual de gran força estètica.

Els Premis LUX, atorgats per l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya (AFPE), són considerats els premis més prestigiosos del món de la fotografia a Espanya. Aquesta competició, que té un sistema de selecció de doble cec, s’assegura que els guanyadors siguin triats pel seu nivell excepcional de creativitat i destresa. Els Premis LUX són comparables als Premis Goya del cinema, destacant els millors professionals en el sector de la fotografia. Anteriors guanyadors com Jaume de Laiguana, Rosa Isabel Vázquez i Bèla Adler són grans referents per a les noves generacions de fotògrafs.

Morató ha expressat la seva disposició a compartir la seva experiència i visió amb els mitjans i en entrevistes, amb l’objectiu de contribuir a inspirar als futurs fotògrafs i reforçar la visibilitat de la fotografia gastronòmica com a una disciplina artística i cultural de gran valor.

- Publicitat -
- Publicitat -
00:05:19

L’escudella. Quim Casellas en parla a DE CAP A CAP

    https://youtu.be/hp9z2W1WZh0

Altres notícies