22.7 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

Josep Torrent: “El manuscrit està catalogat entre cometes com el llibre més estrany que mai ningú ha aconseguit desxifrar”

L’obra històrica ‘Jo he robat el manuscrit Voynich’ va rebre va unes setmanes el Premi Empordà de novel·la. Per això, al Supermatí previ a Sant Jordi, hem parlat amb un dels seus autors, Josep Torrent.

Ens explica que el manuscrit Voynich existeix i està la biblioteca Beinecke, una biblioteca de llibres rars i manuscrits medievals de la Universitat Yale a New Haven, als Estats Units. Datat del segle XV, està escrit amb unes lletres que no s’han repetit mai cap altre document i és considerat com un dels llibres més estranys del món. Per exemple, hi ha més d’un centenar de plantes dibuixades i acolorides amb aquarel·la que no existeixen.

En Josep Torrent va descobrir el manuscrit en un documental a la televisió, li va cridar l’atenció i va començar a documentar-se. El títol del llibre correspon a la primera frase de la novel·la, “la protagonista li diu al seu advocat a la comissaria de Mossos de Girona, després que hagi estat detinguda com acusada del robatori del manuscrit”. La protagonista, la Milen Pemberton Torres, i l’advocat són els dos protagonistes de la novel·la. L’autor ens l’ha resumida breument.

 

Un manuscrit important perquè “ningú n’ha tret l’aigua clara de què hi diu i de què hi pot dir”. De fet, només han trobat dues novel·les que en parlin, ‘Indiana Jones i la Pedra Filosofal’ i una altra feta per un astrònom de Saragossa que està treballant a l’Observatori del Teide, doncs és la raó que va “fer venir ganes de treballar-hi”.

Un llibre premiat escrit a quatre mans

A en Josep Torrent li “agrada molt treballar amb altra gent”, fins i tot, té una publicació escrita entre tres persones i l’últim llibre infantil el va escriure amb la seva filla Laura. Aquesta nova obra, ell la va començar sol i després en Salvador Casas si va unir. Segons diu, tenen “un estil semblant d’escriure, però també diferent”.

Tot i haver guanyat el premi, el llibre no es publicarà cap al setembre, és a dir, haurà de ser pel Sant Jordi l’any que ve. Per tant, l’autor ha acabat parlant de projectes pròxims, que encara que no ho té clar, no descarta escriure una tercera història del drac Turfu.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios