23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Josep Vallverdú serà nomenat Fill Adoptiu de Sant Feliu de Guíxols

L'escriptor, poeta, narrador, dramaturg, traductor i assagista serà reconegut per la seva contribució al municipi

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Ple de Sant Feliu de Guíxols ha acordat recentment que es nomeni l’escriptor, poeta, narrador, dramaturg, traductor i assagista; Josep Vallverdú i Aixalà com a “Fill Adoptiu de Sant Feliu de Guíxols”. Aquest reconeixement, que es farà oficial en un acte a finals de setembre o principis d’octubre, ha comptat amb la unanimitat de tots els grups municipals.

El regidor de Cultura, Alexis Cubó, va defensar al plenari la idoneïtat d’aquest nomenament i, per això, en va impulsar l’expedient administratiu necessari per portar a terme aquesta distinció. L’escriptor homenatjat va viure a Sant Feliu de Guíxols entre els anys 1949 i 1956. Aquesta etapa de la vida al municipi es recordada pel Vallverdú com “set anys pròdigs en esdeveniments vitals, en maduració”, anys en els quals va contribuir en la ciutat.

Ell escrivia articles al setmanari ‘Àncora‘ i, tal com es recull en la documentació del llibre ‘Gent d’un segle’ de Gerard Bussot, Vallverdú fou director i professor d’una acadèmia, i un dels impulsors del “Liceo Abad Sunyer” (el que avui és l’Institut Sant Elm, primer centre de Batxillerat a la ciutat). Va ser també delegat de Cultura del Centre Excursionista Montclar i, va esdevenir vocal i secretari de l’Institut d’Estudis Guixolencs. A més, va treballar en tasques relacionades amb el suro en l’àmbit administratiu.

També, era amic personal de tot un seguit de persones com: Martí Girona, Jaume Escortell, Josep Murlà, Josep Vicente, Narcís Masferrer, Claudi Isern, Marià Vinyals, Enric Descayre, Margarita Wirsing i Agustí Calvet Pascual ‘Gaziel’.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -