18.8 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Josep Xifre: “Santa Cristina d’Aro necessitava un canvi i nosaltres treballarem per aconseguir-lo”

Supermatí - entrevistes
Josep Xifre: "Santa Cristina d'Aro necessitava un canvi i nosaltres treballarem per aconseguir-lo"
Loading
/

Santa Cristina d’Aro enceta aquest nou mandat amb una majoria absoluta al capdavant del govern municipal. El grup de Tots per Santa Cristina va endur-se set regidors del ple en les eleccions municipals del 28 de maig. Per parlar-nos una mica d’aquest canvi i de l’entrada d’aquest partit al govern de Santa Cristina ens ha visitat el nou alcalde del municipi i cap de llista de Tots per Santa Cristina, Josep Xifre.

El nou alcalde reconeix que no s’esperaven obtenir aquesta majoria absoluta. S’esperaven uns bons resultats, “perquè es respirava un aire de canvi” al municipi. Recorda, també, que la proposta de Tots per Santa Cristina és una formació de caràcter municipalista, és a dir, no depèn d’una gestió provinent “de Barcelona”. Cal recordar que a Santa Cristina d’Aro no hi havia hagut una majoria absoluta des de l’any 2003.

Josep Xifre havia format part de l’anterior govern d’ERC, sent primer tinent d’alcalde. Tot i això, va deixar la formació el setembre de 2022 per formar part d’aquesta nova llista de Tots per l’Empordà en les eleccions del 28 M. Josep Xifre afirma que la seva intenció, des del primer moment, va ser “treballar pel poble”. La separació amb la formació d’ERC va ser la configuració del POUM i el Festival de música Idíl·lic (que es farà, finalment, a Platja d’Aro).

Treballar el POUM i la participació ciutadana

El POUM de Santa Cristina d’Aro està aprovat provisionalment, tot i que Josep Xifre s’hi va mostrar en desacord. Xifre explica que hi ha canvis substancials respecte al POUM inicial del què està aprovat provisionalment. Per això, l’alcalde creu que aquest POUM provisional s’ha de tornar a posar a exposició pública perquè els afectats pels canvis puguin al·legar si ho creuen necessari. Per això, des de l’equip estan treballant per poder dur a terme aquesta acció abans de fer l’aprovació definitiva del POUM. A més, des de l’equip de govern volen apostar pel creixement del municipi.

Josep Xifre també dona importància a la participació de la ciutadania en les polítiques impulsades pel consistori. A més, vol apostar per agilitzar les tramitacions municipals, que “l’administració sigui més àgil”. També recorda la importància de la neteja que cal aplicar al municipi i “corregir” el sistema del porta a porta. Josep Xifre també vol estudiar la mobilitat existent al municipi i estudiar si l’actual pacificació del centre és la correcta. Un dels punts destacats del programa i que creu que és important que canviï és el model de policia local.

La Santa Market

Tot i algunes queixes dels veïns, Josep Xifre advoca a favor de la Santa Market. És una iniciativa que representa un gran motor per Santa Cristina i la comarca, afirma Josep Xifre. I tot i que sigui una iniciativa que centri el turisme a la zona del Horse Club, aquesta proposta ha situat “Santa Cristina d’Aro al mapa”.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios