23.1 C
Pals
Dimecres, 5 octubre 2022
- Publicitat -

Judit Lloberol: “Ha estat un estiu molt intens pel sector turístic i hem arribat a xifres de 2019

Ahir vam parlar amb la Judit Lloberol, directora del Grup Costa Brava Centre per saber el balanç en xifres de l’activitat turística estival d’enguany. La gerent de l’entitat ha comentat que estan molt satisfets amb els resultats de la temporada i calcula que des del juny fins al setembre s’ha arribat a xifres del 2019.

Lloberol afegeix que durant la pandèmia predominava el turista nacional, i enguany ha tornat la tendència del turisme internacional, destacant el francès i britànic. Tot i així, explica que la massificació turística provoca que no hi hagi cabuda per diferents ofertes en una mateixa temporada i s’afavoreixi el viatger internacional per davant el local.

flació econòmica provocada per la crisi actual i l’augment dels preus, “ha afectat al sector, perquè els costos han augmentat molt tot i la gran facturació, de manera que el marge de benefici és inferior” explica la directora, afegint que ha estat un estiu complicat.

Lloberol afirma que no s’ha “dignificat” suficient el sector turístic, la manca de professionals als llocs de treball a l’hosteleria i restauració ha dificultat trobar treballadors. Reafirma que el salari no és el que fa tirar enrere els possibles candidats, ja que “va per conveni” i està pactat.

Pel que fa a previsió de l’activitat en els propers mesos, Lloberol es manté optimista i augura un fi de temporada a l’octubre positiu i una bona temporada nadalenca.

 

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios