Imatge de les obres urbanístiques de Jardins de Sa Riera Living | Imatge d'arxiu
Imatge de les obres urbanístiques de Jardins de Sa Riera Living | Imatge d'arxiu

Els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han votat en contra d’aturar les obres de Sa Riera. En una moció presentada per la formació de Catalunya-En Comú Podem, les formacions han votat negativament. La proposta demanava aturar les obres dels projectes urbanístics a Sa Riera a Begur, un espai afectat per la moratòria urbanística de la Generalitat.

La moció ha quedat rebutjada per 28 vots a favor i 98 vots en contra. Una petició al govern “d’aturar les obres dels projectes urbanístics de les zones afectades per la moratòria decretada de la Generalitat a la Costa Brava, especialment a Sa Guarda a Cadaqués i Sa Riera a Begur” presentada pels comuns. Els motius entre els membres de govern per rebutjar la votació no han canviat gaire. La formació de Junts per Catalunya, amb Narcís Clara com a portaveu, ha dit que la Generalitat ja ha fet la seva feina.

D’altra banda, el portaveu d’Esquerra a la votació, Marc Sanglas, ha desestimat la moció. El partit republicà defensa però que tot i no aturar-les, en tenen responsabilitats de manera local, com a Begur on governen els republicans amb Joan Loureiro al capdavant. Això ha dit Sanglas durant el plenari al Parlament.

La formació política de la CUP sí que hi ha votat a favor, com també ho ha fet el Partit Socialista de Catalunya i els comuns. La CUP, per exemple ha justificat el seu vot, tot i això ha volgut destacar la feina del “moviment ecologista que de forma persistent està al territori donant les respostes que a escala institucional no sabem segurament donar”.

Votació de l'aturada de les obres dels projectes urbanístics de les zones afectades per la moratòria decretada de la Generalitat a la Costa Brava, especialment a Sa Guarda a Cadaqués i Sa Riera a Begur
Votació de l’aturada de les obres dels projectes urbanístics de les zones afectades per la moratòria decretada de la Generalitat a la Costa Brava, especialment a Sa Guarda a Cadaqués i Sa Riera a Begur