10.6 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

JxCAT i ERC rebutjen aturar el projecte d’obres de Sa Riera a Begur

Els grups parlamentaris han votat en contra de l'aturada de les obres del projecte urbanístic a Begur dient que la Generalitat ja ha fet la seva feina

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han votat en contra d’aturar les obres de Sa Riera. En una moció presentada per la formació de Catalunya-En Comú Podem, les formacions han votat negativament. La proposta demanava aturar les obres dels projectes urbanístics a Sa Riera a Begur, un espai afectat per la moratòria urbanística de la Generalitat.

La moció ha quedat rebutjada per 28 vots a favor i 98 vots en contra. Una petició al govern “d’aturar les obres dels projectes urbanístics de les zones afectades per la moratòria decretada de la Generalitat a la Costa Brava, especialment a Sa Guarda a Cadaqués i Sa Riera a Begur” presentada pels comuns. Els motius entre els membres de govern per rebutjar la votació no han canviat gaire. La formació de Junts per Catalunya, amb Narcís Clara com a portaveu, ha dit que la Generalitat ja ha fet la seva feina.

D’altra banda, el portaveu d’Esquerra a la votació, Marc Sanglas, ha desestimat la moció. El partit republicà defensa però que tot i no aturar-les, en tenen responsabilitats de manera local, com a Begur on governen els republicans amb Joan Loureiro al capdavant. Això ha dit Sanglas durant el plenari al Parlament.

La formació política de la CUP sí que hi ha votat a favor, com també ho ha fet el Partit Socialista de Catalunya i els comuns. La CUP, per exemple ha justificat el seu vot, tot i això ha volgut destacar la feina del “moviment ecologista que de forma persistent està al territori donant les respostes que a escala institucional no sabem segurament donar”.

Votació de l'aturada de les obres dels projectes urbanístics de les zones afectades per la moratòria decretada de la Generalitat a la Costa Brava, especialment a Sa Guarda a Cadaqués i Sa Riera a Begur
Votació de l’aturada de les obres dels projectes urbanístics de les zones afectades per la moratòria decretada de la Generalitat a la Costa Brava, especialment a Sa Guarda a Cadaqués i Sa Riera a Begur

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

00:00:20

Vídeo: Graven dos exemplars de llúdriga a la Vall del Ridaura de Platja d’Aro

El mamífer havia desaparegut pràcticament de l'Empordà fins la seva reintroducció el 1995

Altres notícies