20.3 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Balanç positiu de la prova d’una rotonda a l’av. Pompeu Fabra de Palafrugell

Les proves per la instal·lació del giratori es van realitzar dijous 14 de març i ara s'estudia com implementar els resultats

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de la prova pilot realitzada el dijous 14 de març per estudiar la viabilitat d’instal·lar una rotonda a l’avinguda Pompeu Fabra amb el carrer del Bruguerol, el balanç és positiu. L’informe confirma la viabilitat de fer un giratori en aquest punt, fet que reduirà considerablement el temps d’espera de pas en els moments punta del dia, tot i que reconeix la dificultat de circulació d’autobusos i vehicles pesants.

No obstant, del total de vehicles que cada dia passen per aquest encreuament, només un 2% són camions; una xifra massa baixa com per determinar la mobilitat en aquest punt clau del municipi. Tot i això tenint en compte aquest fet, s’eliminarà la senyalització vertical per tal que els vehicles pesants puguin envair l’illot central, i d’altra banda s’establiran itineraris alternatius pels girs a l’esquerra de vehicles pesants i autobusos.

Prova pilot d'una rotona a l'avinguda Pompeu Fabra de Palafrugell | Imatge de l'Ajuntament
Prova pilot d’una rotona a l’avinguda Pompeu Fabra de Palafrugell | Imatge de l’Ajuntament

D’altra banda, l’informe també recomana ubicar algun element reductor de la velocitat a les vies principals pe evitar que els vehicles arribin a la rotonda a més velocitat de la permesa. Pel que fa als vianants, es recomana mantenir els semàfors en posició intermitent com a senyal d’alerta pels vehicles i la possibilitat de tancar la circulació a demanda, quan algun vianant vulgui travessar.

Un informe tècnic previ del Servei Català de Trànsit ja valorava favorablement la construcció d’una rotonda en aquesta intersecció, sense oblidar que aquesta també va ser la proposta més ben valorada del Pla de Mobilitat Urbana de Palafrugell realitzat l’any 2010.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els investigadors de la Fundació Alive no troben pops adults a les badies de Pals i Roses

Els experts atribueixen la situació, que volen continuar analitzant, al canvi climàtic i als propis cicles de l'espècie
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -